Katančev seznam za Škotsko spet brez Luke Zahoviča

Srečko Katanec tudi tokrat ni vpoklical najbolj vročega napadalca slovenskega prvenstva, je pa na seznamu Milivoje Novaković. 

Objavljeno
16. marec 2017 12.41
ace/trening
N. Gr.
N. Gr.

Brdo pri Kranju - Srečko Katanec je na novinarski konferenci predstavil seznam reprezentantov za kvalifikacijsko tekmo s Škotsko. Večjih presenečenj ni, že prej je bilo znano, da je Katanec vpoklical Kevina Kampla. Z vezistom Bayerja sta zakopala bojno sekiro, Katanec ga je prišel pogledat na tekmo osmine finala proti Atleticu iz Madrida in v Leverkusnu sta se tudi dogovorila, da se Kampl vrne v izbrano vrsto. Kljub temu na novinarski konferenci ni mogel iz svoje kože. »Kampla sem vpoklical, na spisku je, bomo pa videli, če bo prišel.« In to kljub temu, da je Kampl jasno povedal, da bo prišel na zbor. 

Je pa Katanec nekoliko presenetil, ker trmoglavo ne želi vpoklicati Luka Zahoviča. Sin najboljšega strelca slovenske reprezentance blesti v državnem prvenstvu, kjer je tudi najboljši strelec, Katanec pa se je raje oprl na izkušnje Milivoja Novakovića. Še nekaj je igralcev, na katere selektor ne računa več, a so bili še jeseni del reprezentance. Rok Kronaveter je poškodovan, na seznamu pa ni Gregorja Sikoška, Bobana Jovića, Andraža Šporarja, Dejana Trajkovskega in Antonia Delamee Mlinarja.  

»Čaka nas težka tekma, glede na to, da smo si ogledali precej tekem Škotov, mi za zadnji dve ni jasno, kako so jih izgubili s po 0:3, saj si tega niso zaslužili. So agresivni, dobri, ustvarjajo si priložnosti. Na teh dveh tekmah niso zadeli, upam, da se jim proti nam ne bo odprlo. Vemo, kaj nas čaka. Zanje je ta tekma praktično zadnja, kjer lahko ujamejo priključek, če želijo biti drugi v skupini,« je konferenco začel Katanec. 

V svojem slogu je komentiral tudi to, da se je spet izognil Luki Zahoviču. »Jaz ne sovražim nikogar. Moje delo je zelo specifično, igralca moram analizirati, kaj daje na igrišču, in oceniti, ali je za določeno tekmo primeren ali ne. Ne bom pa igralca klical, da bom všečen novinarjem ali ne vem komu ... Za to odločitvijo stojim, torej da so ti igralci na seznamu primernejši za tekmo s Škotsko kot Luka Zahović.«

Katanec je na reprezentančni zbor povabil tudi dva novinca iz prve slovenske lige, oba prihajata iz vrst Domžal. Matija Širok bo zaostril konkurenco na desnem bočnem položaju, kjer v državnem prvenstvu igra odlično, Žan Majer pa bo adut s klopi za poživitev igre na sredini igrišča. Katanec tako nadaljuje svojo politiko preizkušanja različnih možnosti iz državnega prvenstva, kot stalni člani reprezentance pa so se ustalili le redki nogometaši slovenskih prvoligašev. 

Slovenija bo tekmo proti Škotski v Glasgowu odigrala v nedeljo, 26. marca ob 20.45. Po napovedih naj bi jih na gostovanju podpiralo več kot 700 slovenskih navijačev. 

SEZNAM REPREZENTANTOV ZA TEKMO S ŠKOTSKO

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Carpi), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta);
Branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Rostov), Miral Samardžić (Akhisar Belediyespor), Aljaž Struna (Palermo), Andraž Struna (Heart od Midlothian), Matija Širok (Domžale);
Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Matic Črnic (Rijeka), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Žan Majer (Domžale), Nik Omladič (Eintrach Braunschweig), Benjamin Verbič (Koebenhavn), Miha Zajc (Empoli);
Napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Rijeka), Josip Iličić (Fiorentina), Milivoje Novaković (Maribor).    

 Foto: NZS