Kek naj bi v torek spet postal selektor

Eden od pogojev 57-letnega Mariborčana je bil, da slovenska nogometna reprezentanca tekme igra na Ljudskem vrtu.

Objavljeno
22. november 2018 10.00
Posodobljeno
22. november 2018 11.39
Matjaž Kek bo spet prevzel vodenje slovenske nogometne reprezentance. FOTO: Jože Suhadolnik
M. Š.
M. Š.
Ljubljana – Kakor poročajo različni mediji, o tem pa smo že pisali tudi v Delu, bo Matjaž Kek v torek zvečer, po seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, uradno postal selektor slovenske nogometne reprezentance. Izkušeni slovenski trener naj bi po pisanju Sportala kot eno od zahtev za vrnitev na selektorski stolček postavil igranje tekem v Mariboru. Njegov pomočnik bo Igor Benedejčič, kakor navaja EkipaSN.

Sportal piše, da ni več niti kančka dvoma, kdo bo naslednji selektor članske slovenske nogometne reprezentance. Keka bodo uradno ustoličili v torek zvečer na IO NZS, s tem pa bo postal tretji povratnik na klop slovenske izbrane vrste. Nekdanji trener hrvaškega prvoligaša Rijeke je slovensko klop zapustil leta 2011.

Mariborčan naj bi postavil precej pogojev pred privolitvijo v dogovor. Po poročanju Sportala je 57-letni Kek vztrajal pri tem, da bo polovico reprezentančnih tekem v prihodnosti gostil Maribor.

EkipaSN pa trdi, da bo Kekov prvi pomočnik Benedejčič, ki je vodil Slovenijo na zadnjih dveh tekmah v ligi narodov. Benedejčič je sicer veljal za prvega favorita za prevzem mlade slovenske reprezentance, ob Kekovem imenu pa so se kot kandidati za prvega pomočnika omenjali nekateri drugi trenerji, a je prišlo do preobrata. Benedejčič je kot začasni selektor prepričal vse, dobil je tudi izjemno pozitivne ocene medijev in javnosti.