Kek: Res sem bolj za jazz, toda to je bil čisti rock'n'roll

Slovenija po tretji zaporedni zmagi že v območju evropskega prvenstva.
Fotografija: Benjamin Verbič se ni zmenil za prejeti rumeni karton po doseženem golu za končnih 3:2. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Benjamin Verbič se ni zmenil za prejeti rumeni karton po doseženem golu za končnih 3:2. FOTO: Tomi Lombar

V slovenskem taboru niso mogli skrivati navdušenja nad razpletom tekme med Slovenijo in Izraelom. Nova zmaga selekcije Matjaža Keka (3:2) je izstrelila Slovence na drugo mesto lestvice skupine G.



»Fantom lahko le čestitam za tekmo, ki je bila fantastična. Veste, da sem 'jazzer', toda to je bil čisti rock'n'roll. Kaj je prevesilo tehntico? Do vodstva Izraela se nismo zavedali, da na igrišču ne delujemo dobro. Nato pa so šli fantje dobesedno 'na glavo', v zadnje pol ure igre je bilo vse skupaj res spektakularno. Vedel sem, kaj nas čaka, toda kljub temu se nismo držali dogovora. Morda bi lahko zamenjal dva, tri nogometaše že po 30 minutah igre ... Ne glede na vse pa morate priznati: marsikdo bi se po zaostanku z 1:2 ulegel na hrbet in rekel, dajte mi še tretjega, četrtega, ... To je pravi značaj fantov. Čeprav vse res ni bilo dobro, smo povsem zasluženo zmagali. Pogled na lestvico? To počnite vi, mene že danes zanima le Skopje in kako bomo delovali tam, saj bo vnovič zahtevno in naporno,« je po tekmi ocenil Kek. Slovenija po tretji zaporedni zmagi že kotira v območju evropskega prvenstva.

Matjaž Kek ima po septembrski akciji reprezentance veliko razlogov za veselje. FOTO: Voranc Vogel
Matjaž Kek ima po septembrski akciji reprezentance veliko razlogov za veselje. FOTO: Voranc Vogel


Herzog: Slovenci so bili že na tleh, škoda


Andi Herzog po bolečem porazu ni mogel skrivati razočaranja: »Seveda smo razočarani, saj smo igrali odlično tekmo. Nismo izgubili točk, zapravili smo jih. Fante lahko samo pohvalim, saj je vsak prispeval svoj delež. Slovenci so vstali od mrtvih po zaostanku z 1:2, to pa smo jim omogočili mi. Odlični smo bili, zato smo jezni, tudi fantje so jezni. Iličić? Saj smo vedeli, da zna preigravati, toda preigraval je tudi naš branilec Elhamed. Nismo še obupali, le ohraniti moramo energijo, ki nas je krasila 95 minut tekme. Na voljo je še 12 točk, zaostajamo pa za tri.«

Slovenci so podarili navijačem spektakularen nogometni večer. FOTO: Voranc Vogel
Slovenci so podarili navijačem spektakularen nogometni večer. FOTO: Voranc Vogel

Preberite še:

Komentarji: