Kekovi fantje konec tedna kot nedavno v reprezentanci

Oblak in Iličić neporažena, četudi razočarana. Šporar in Berić na klopi.
Fotografija: Takole je podpisal vdajo Jan Oblak po prostem strelu Danija Pareja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Takole je podpisal vdajo Jan Oblak po prostem strelu Danija Pareja. FOTO: AFP

Učinek slovenskih reprezentantov na tujih nogometnih zelenicah je bil podoben njihovi podobi v nedavnih tekmah z Makedonijo in Izraelom. Kdo ve, morda so najvidnejši med njimi varčevali moči za teden lige prvakov, ki bo oživela jutri in pojutrišnjem zvečer.


Iličić vstopil v igro pri rezultatu 0:3 ...


Najmanj posrečen nastop je za Josipom Iličićem, »desetko« slovenske reprezentance in Atalante. Njegovo moštvo je gostovalo na olimpijskem štadionu v Rimu in iztržilo točko za izid 3:3, kar ni slabo, čeravno Lazio ne dosega ravni mestne tekmice Rome. Toda moštvu iz Bergama je kazalo še bolje, dokler ni vstopil v igro – Iličić ... Črno-modri so imeli dotlej v rokah sanjski rezultat 0:3. »Jojo« seveda ni bil kriv za tri gole gostiteljev, dva so zabili celo iz enajstih metrov, gostje so prejeli zadnjega v 93. minuti.

Konec tedna sta se vpisala med strelce Rajko Rep in Leo Štulac. FOTO: Delo
Konec tedna sta se vpisala med strelce Rajko Rep in Leo Štulac. FOTO: Delo


»Ne razumem ničesar o enajstmetrovkah, jaz dojemam nogomet drugače,« je po remiju, ki je bil upoštevaje potek tekme enak porazu, bentil Atalantin trener Gianpiero Gasperini. »Kljub vsemu bi lahko igrali bolje predvsem v obdobju, ko nimamo žoge v svojih nogah,« je priznal in dodal: »Pred nami je zahtevno gostovanje v Manchestru, toda hkrati lepa priložnost za nadgradnjo doseženega. Verjamem, da smo lahko v Angliji še boljši kot v Rimu.« Atalanta je resda »ubranila« tretje mesto na lestvici serie A, toda izgubljene točke lahko nadoknadiš šele v naslednji sezoni ...



Prav tako razočarani so bili v taboru Atletica, ki je imel v rokah tri točke v derbiju z Valencio, a ostal pri eni. V prvem polčasu je unovčil strel z bele točke Diego Costa, v 82. minuti je podpisal vdajo za končnih 1:1 tudi vratar Jan Oblak. Dani Parejo ga je matiral z mojstrskim prostim strelom s približno 27 metrov. Škofjeločan je v seštevku preprečil zmago gostov in bil v španskih časopisih najvišje ocenjeni igralec Atletica. Slednji je izgubil položaj med četverico, ki vodi v ligo prvakov, novi vrstni red je Barcelona 19, Real 18, Granada 17, Sociedad in Atletico po 16.


Atalanta v Manchester, Dinamo v Ukrajino


Atletico in Atalanta bosta hitro dobila priložnost za popravni izpit. Že jutrišnji dan prinaša boje v ligi prvakov Špancem in Italijanom: Atletico bo gostil Leverkusen (Juventus in Atletico po 4, Lokomotiv 3, Leverkusen 0) in bi lahko »skupaj« z Juventusom postavil stvari »na svoje mesto« še pred decembrskim finišem. Iličić in soigralci bodo sprejeli misijo nemogoče na Otoku, zagrebški Dinamo bo obiskal Ukrajino (ManCity 6, Dinamo in Šahtar po 3, Atalanta 0). Zavoljo evropskega izziva je konec tedna izpustil tekmo Dinama tudi Petar Stojanović, ki bo lovil 1/8 finala lige prvakov v 3. in 4. kolu tega tekmovanja, ko čaka Hrvate paketni dvoboj s Šahtarjem.

Rajko Rep je prinesel Hartbergu tri točke v Innsbrucku. FOTO: Facebook
Rajko Rep je prinesel Hartbergu tri točke v Innsbrucku. FOTO: Facebook


Na Hrvaškem velja izpostaviti zmago Rijeke v Koprivnici, potem ko je Slaven po prvem polčasu vodil z 1:0, prav tako se je v Franciji še pozneje kot Simon Rožman rešil trener Luka Elsner. Njegov Amiens je bil nagrajen za vztrajnost v 95. minuti gostovanja v Nimesu, ko je postavil končnih 1:1. Konec tedna je zaznamoval tudi Rajko Rep. Nekdanji mladi reprezentant (U-21), danes pa 29-letni član Hartberga v 1. avstrijski ligi, je bil strelec pri naših severnih sosedih. Njegov gol je Štajercem prinesel zmago v Innsbrucku.

Preberite še:

Komentarji: