Kevin Kampl je del reprezentance

Slovenski selektor Srečko Katanec je bil po tekmi z Anglijo zadovoljen z izkupičkom.

Objavljeno
12. oktober 2016 01.51
nogomet Slovenija Anglija
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Srečko Katanec je bil navdušen. Redko je videti tako zadovoljnega selektorja, a slovenska predstava proti favorizirani Angliji ni mogla pustiti ravnodušnega niti pogosto mrkega Katanca, ki je še najbolj pohvalil vzdušje v moštvu. Za konec pa zatrdil: »Kevin Kampl je del reprezentance. Zmeraj je bil.«

»Če danes ne bi bil zadovoljen, potem bi bilo nekaj narobe z menoj. Točka je bila prigarana, morda smo si zaslužili še več. Po priložnostih bi morali tekmo dobiti. Tehnično in taktično je vse delovalo brezhibno. Igrali smo čvrsto v obrambi, zrelo, za gol pa je zmanjkalo malce sreče,« je bila uvodna Katančeva misel, ki je dobila rdečo nit: »V slačilnici je veselo in prvič, odkar smo skupaj, so tudi tisti igralci, ki niso igrali, trdo trenirali.« Najsrečnejši Srečko je poudaril, da se jim bodo zgrešene priložnosti morda vrnile kje drugje. Dodal je še: »S pomočniki, raje bi jih imenoval sodelavci, vlečemo poteze. Vsem igralcem na rezervni klopi zaupam, ampak ne morem jih zamenjati dvajset,« je slikovito opisal vzdušje in se dotaknil tudi izkupička z oktobrskih tekem.

»Štiri točke smo vzeli, toda glede na to, kako smo igrali in si ustvarjali priložnosti, bi jih lahko imeli tudi devet. A sem zadovoljen, iztržili smo maksimalno. Najbolj me veseli odnos, ki ga že dolgo nisem videl. Tako se igra in bori za reprezentanco. Bojan Jokić je igral 70 minut z zlomljenim prstom na levi nogi. Upam le, da bodo prišli v čim boljšem stanju tudi na naslednjo akcijo. Zdaj imajo razloge, da se v klube vrnejo veseli,« je resnično imel razlog za odlično razpoloženje, ki je tudi odpihnilo slabo voljo pred tekmama.

Slovenska izvedba je bila bojevita, spominjala je na prvi Katančev rod, ki je v najtežjih tekmah iz petnih žil vlekel moč. Eden od simbolov takšne igre je bil tudi sinoči med boljšimi slovenskimi reprezentanti Jasmin Kurtić, ki je izpostavil najpomembnejšo sinočnjo prvino.

»Ponovili smo srčnost in pristop, kakršnega smo imeli proti Slovaški. Na igrišču smo pustili srce, ampak tudi navijači si zaslužijo čestitke. Vso tekmo so bili naš dvanajsti igralec. Videlo se je, da dihamo kot eden,« je povedal Belokranjec na začasnem delu v Bergamu. Hudo bitko je predčasno končal junak dvoboja s Slovaško Rene Krhin. Ni mogel skriti utrujenosti in tega, da sta dve tekmi v štirih dneh pustili davek.

»Poznalo se je, da smo v soboto igrali na polno. Mišica me boli. Pomembno je, da smo zdržali do konca in pokazali nekaj novega. Tudi v slačilnici je čutiti nov veter in pozitivno vzdušje,« je Štajerec pri španskem prvoligašu Granadi odkril utrip iz osrčja vsakega moštva. Kako trda in ostra je bila tekma, je občutil tudi Benjamin Verbič. »Danec« resda ne kaže napadalne sile, ki ga je iz Celja odpeljala v tujino, a se je odlično ujel v Katančevem bojevitem sistemu.

»Nisem bil edini, kar nekaj nas je pošteno dobilo po nogah. Škoda je, da nismo zabili gola, sploh v prvih petnajstih minutah. Kljub vsemu smo zadovoljni s točko. Razlika od prejšnjih tekem je, da si več upamo, Dejali smo si, da moramo pridobiti podporo navijačev in celotne Slovenije. Takšna Slovenija je vodilo za prihodnost.«