Velik ulov Olimpije: Prihaja tudi Kirm

Dolgoletni slovenski nogometni reprezentant je z Olimpijo podpisal dvoletno pogodbo.

Objavljeno
25. junij 2016 16.33
A. V.
A. V.
Ljubljana - Po Etienu Velikonji in Leu Ejupu je vrste zmajev okrepil dolgoletni slovenski reprezentant Andraž Kirm, ki je nazadnje branil barve ciprskega prvoligaša Omonie iz Nikozije.

Nekdanji član Domžal, Wisle Krakow, Gröningena in Omonie je za izbrano vrsto vknjižil 71 nastopov in dosegel 6 zadetkov, med drugim pa se lahko 31-letni Ljubljančan pohvali tudi z nastopom na svetovnem prvenstvu pred 6 leti v Južnoafriški republiki.

Kirm bo zeleno-beli dres nosil naslednji dve sezoni (do 30. junija 2018). »Zelo sem zadovoljen, da sem postal član slovenskega državnega prvaka, ki ima tudi v prihodnje zelo ambiciozne načrte. To je tudi eden od glavnih razlogov, da sem se odločil za vrnitev v domovino. Predsednik in športni direktor sta mi predstavila odličen projekt, ob tem pa sta bila v pogovorih zelo korektna in konkretna. Tudi sam imam še velik motiv in ambicije, da z Olimpijo ponavljam uspehe iz minule sezone,« je bil po podpisu pogodbe z NK Olimpija Ljubljana zadovoljen Andraž Kirm.

Športni direktor zmajev Nenad Protega je bil kratek in jasen: »Menim, da ni potrebno izgubljati veliko besed, saj smo v svoje vrste privabili nogometaša s pravim karakterjem in številnimi kvalitetami, ki bodo temu moštvu dale novo dimenzijo. Zato smo vsi v klubu zelo veseli, da se je Andraž Kirm odločil za prihod v Olimpijo. Potrebno je poudariti, da vselej iščemo igralce z zmagovalno mentaliteto in pravim karakterjem, kar Andraž nedvomno ima.«