Kje je skrivnost Zlatana Ibrahimovića?

Stroka ne more verjeti, da je pri 39 letih koleno napadalca Milana navzlic poškodbi v tako dobrem stanju.
Fotografija: Tako kot soigralcem tudi Zlatanu Ibrahimoviću na tekmi evropske lige proti Lillu zlepa ni šlo. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Tako kot soigralcem tudi Zlatanu Ibrahimoviću na tekmi evropske lige proti Lillu zlepa ni šlo. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Resda v nogometnih krogih po stari celini še naprej odmeva razburljiv teden tekem v ligi prvakov in evropski ligi, toda napočil je čas že za novi vikend zanimivih predstav v nacionalnih prvenstvih. Tudi v italijanskem, kjer bosta posebej pod drobnogledom derbija Lazio – Juventus (jutri ob 12.30) in iz slovenskega kota po vrnitvi Josipa Iličića zlasti Atalanta – Inter (15.00). Toda pozornost pripada tudi prenovljenemu Milanu, rdeče-črni se bodo po četrtkovem polomu v evropski ligi doma z Lillom (0:3) vnovič na kultnem San Siru pomerili z Verono. In spet bo armada privržencev razpredala o neuničljivem 39-letnem Zlatanu Ibrahimoviću. 

Dolgoletni švedski reprezentant s koreninami iz Bosne in Hercegovine namreč pogosto s svojimi vrhunskimi potezami rešuje Milan, gol s škarjicami proti Udineseju v izdihljajih tekme je pred dnevi obšel ves svet. Nazadnje pa je bil jezen na trenerja Stefana Piolija, ko ga je ta ob polčasu omenjene četrtkove tekme s francoskim moštvom zamenjal ob polčasu in na igrišče poslal hrvaškega reprezentanta Anteja Rebića. 

Umiriti ga je moral poznal tudi njegov menedžer Mino Raiola, ki pa je pozneje javno spregovoril o očitno izjemnih genih švedskega zvezdnika. "Zlatan gre prek vseh napovedi. Čeprav je imel že eno težko poškodbo, še naprej igra nogomet, povrh na zares vrhunski ravni. Zdravniki in profesorji kar ne morejo verjeti, v kako dobrem stanju je njegovo koleno. kot da ga v zadnjih 20 letih sploh ne bi obremenjeval. Stroka bi celo rada po koncu njegove športne poti rada izvedla temeljito preiskavo njegovih očitno izjemnih telesnih sposobnosti," je dejal 53-letni Italijan, ki sicer po menedžerski plati skrbi tudi za Paula Pogbaja, Henrika Mhitarjana, Erica Haalanda, Matthijsa de Ligta in druge.  

Preberite še:

Komentarji: