Kje so po uvodnem čudežu meje Zagrebčanov?

Nogometaši Atalante s slovenskim zvezdnikom Josipom Iličićem na čelu trpeli in grdo izgubili na Maksimiru.

Objavljeno
19. september 2019 06.02
Posodobljeno
19. september 2019 08.42
Mislav Oršić je takole spravil žogo za hrbet italijanskega vratarja Pierluigija Gollinija za svoj tretji gol proti Atalanti. FOTO: Reuters
Ljubljana – Nogometaši zagrebškega Dinama so sijajno štartali v ligo prvakov 2019/20, potem ko so pred svojimi navijači kar s 4:0 (3:0) odpravili za mnoge favorizirane igralce Atalante s slovenskim zvezdnikom Josipom Iličićem na čelu. Hrvaški prvaki so tako sinoči dosegli celo najvišjo zmago v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

V zagrebškem moštvu, za katero je vso tekmo na visoki ravni odigral tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, po podvigu kajpak niso skrivali navdušenja. »To je bila doslej najboljša predstava Dinama v ligi prvakov ali evropski ligi,« je poudaril Mislav Oršić, ki je bil s tremi goli veliki junak sanjskega večera na stadionu Maksimir.


Šele prvi majhen korak za Dinamo


Sodeč po naslednji izjavi pa je 26-letni Zagrebčan ostal z obema nogama na trdnih tleh. »A to je šele (prvi) majhen korak za nas. Nadaljevati moramo v takšnem slogu in videli bomo, ali lahko dosežemo nekaj velikega,« je radoveden Oršić. Nad vrhunsko predstavo, ki so jo prikazali, je bil navdušen tudi kapetan Arijan Ademi. »Kaj naj rečem? To je čudež. Zares ne morem reči, kje so naše meje,« je dejal 28-letni Šibeničan in pribil, da so tekmecem hitro pokazali, da so oni gospodarji Maksimira.

Nenad Bjelica, trener Dinama, ni skrival s pohvalami na račun svojih varovancev. »Še zlasti prvi polčas, ki smo ga dobili s 3:0, je bil popoln. Prav vse nam je uspelo natanko tako, kot smo si zamislili,« je bil zadovoljen 48-letni Osiječan.
image
Slovenski zvezdnik Josip Iličić je po polomu Atalante s sklonjeno glavo zapuščal igrišče zagrebškega stadiona Maksimir. FOTO: Reuters


Nočna mora za Gasperinija in njegove varovance

 
Njegov italijanski kolega Gian Piero Gasperini je bil – razumljivo – povsem drugačne volje. »Nasprotniki so odlično opravili svojo nalogo in zasluženo zmagali, potem ko so nam pripravili pravo nočno moro. Bili so boljši v vseh pogledih. Upam, da se bomo kaj naučili iz te tekme,« je bil skrušen 61-letni trener Atalante, katere kapetan Alejandro Gomez je poudaril, da so prav vsi člani moštva odgovorni za polom v Zagrebu.

»Ne smemo se le nasloniti nazaj in razmišljati o tem, kaj nam je doslej uspelo. Delati moramo na tem, da se bomo izboljšali,« je dejal 31-letni Argentinec, medtem ko je njegov soigralec Maarten De Roon dodal: »Trpeli smo in grdo izgubili, kar boli. To ni bila Atalanta, kot jo poznamo.«