Kronaveter režiser Olimpijinega zasuka

Ljubljanski nogometaši se s težkega ligaškega gostovanja v Celju vračajo z zmago s 3:1.
Fotografija: Andres Vombergar je v prvem polčasu zadel z bele točke, v drugem pa zatresel prečko. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Andres Vombergar je v prvem polčasu zadel z bele točke, v drugem pa zatresel prečko. FOTO: Blaž Samec/Delo

Celje – Državni prvaki, nogometaši Olimpije, so še v sedmi zaporedni prvoligaški tekmi ostali nepremagani, po dveh zaporednih neodločenih izidih z Gorico in Krškim pa so se v današnjem dvanajstem kolu na gostovanju v Celju veselili zmage s 3:1. Z njo so varovanci Zorana Barišića, ki ni mogel računati na poškodovanega Matica Črnica, poskrbeli, da bodo dvotedenski reprezentančni premor preživeli na drugem mestu razpredelnice pet točk za vodilnim Mariborom.


Prvi vodili Celjani


Ljubljančani v prvenstvenih obračunih v Celju niso izgubili že več kot osem let, tokrat pa jim sprva ni kazalo dobro. Prvi so namreč v 22. minuti zadeli gostitelji, podajo Jakoba Novaka je dobro izkoristil Mitja Lotrič in matiral Aljaža Ivačiča. V 36. minuti so zmaji izenačili prek Andresa Vombergarja, ki je bil uspešen z bele točke, ki jo je zakrivil Žan Zaletel z igranjem z roko v kazenskem prostoru. Moštvi sta torej na odmor odšli poravnani, takoj po vrnitvi iz slačilnic pa je Vombergar z glavo zatresel prečko.

Celjani so se veselili prvi, ne pa tudi zadnji. FOTO: Blaž Samec/Delo
Celjani so se veselili prvi, ne pa tudi zadnji. FOTO: Blaž Samec/Delo


Brez prepovedanih položajev


Vse do končnice je dišalo po neodločenem izidu, nato pa je škarje in platno v svoje roke vzel Rok Kronaveter. Najprej je v 85. minuti čudovito podal z leve v kazenski prostor, pred vrati pa je nogo podstavil Macky Bagnack za krstni zadetek v Olimpijini majici. Zmago pa je že v sodniškem dodatku Kronaveter potrdil z mojstrsko izvedenim prostim strelom, s katerim je ometel pajčevine z levega zgornjega kota celjskih vrat. Zanj je bil to – enako kot za Vombergarja – peti gol v sezoni. Obračun je bil poseben tudi zato, ker se nista obe moštvi niti enkrat ujeli v prepovedanem položaju.


Celje : Olimpija 1:3 (1:1)


Arena Z'dežele, gledalcev 500, sodnik Mertik (Odranci).

Strelci: 1:0 - Lotrič (22.), 1:1 - Vombergar (36./11-m), 1:2 - Bagnack (85.), 1:3 - Kronaveter (90+1.).

Celje: Rozman, Zaletel, Travner, Stojinović, Andrejašič, Cvek, Benedičič (od 71. R. Štraus), Novak, Lotrič (od 89. Pečnik), Požeg Vancaš, Ibišević.

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Zarifović, Maksimenko, Štiglec, Tomić, Putinčanin, Lupeta (od 77. Savić), Kronaveter, Suljić (od 86. Boateng), Vombergar (od 90. Lendrić).

Preberite še:

Komentarji: