Kyle prekosila Cristiana, Ariana pa Messija

Največji instagram zaslužkar na svetu je zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo.

Objavljeno
31. oktober 2019 17.52
Posodobljeno
31. oktober 2019 21.54
Česarkoli se Cristiano Ronaldo dotakne, se pozlati. Portugalec  s svojimi več kot 180 milijonov sledilci predstavlja oglaševalsko »zlato jamo«. FOTO: AFP
Ljubljana - Kdo ve, če Cristiana Ronalda zadovoljuje 44,3 miliijona evrov letnega zaslužka na račun oglaševanih objavljanj na družbenem omrežju instagram. Najbolj znani Portugalec na svetu je znan po tem, da je rad najlepši, najboljši, skratka naj v vsem. Toda 34-letni nogometaš, ki je pred dvema tednoma dosegel in tudi presegel še en mejnik, zabil je 700 golov v karieri, po malem viha nos. Na lestvici vrednosti objave na instagramu ga prekaša najmlajša iz ženskega klana Kardashian, 22-letna Kylie.

image
Lionel Messi v nasprotju z Ronaldom skoraj enkrat več zasluži s plačo kot na družbenem omrežju. FOTO: AFP


Prva in najmlajša »samo narejena« milijarderka za vsako oglaševano objavo na instagramu prejme več denarja kot Ronaldo. Njena »gaža« je reci in piši 1,14 milijona evrov. Ronaldo je pri »zgolj« 905.000 €. Toda Portugalec se vseeno ne more pritoževati, njegov skupni denarni izkupiček od instagram objav (imel jih je 34) mu je v minulih dvanajstih mesecih navrgel največ med vsemi slavnimi zemljani.

Ronaldovo oglaševalsko ceno dvigujejo njegovi sledilci. Ima jih več kot 186 milijonov in nima enakovrednega tekmeca, tudi v največjemu konkurentu na igrišču Lionelu Messiju ga nima. Argentinec resda ni revež, toda 601.000 € za objavo pomeni, da je na tržišču vreden tretjino manj. Ta vrednost se je odražala tudi pri zaslužku Barceloninega zvezdnika. Instagram mu je prinesel pol manj od Ronaldovega – 21,7 milijonov €. Toda tudi Argentinec gleda za hrbet še eni mlajši tekmici. Ameriška pop zvezdnica Ariana Grande za vsako objavo prejme 894.000 €.

image
David Beckham in njegova soproga Victoria sta zelo dobičkonosna blagovna znamka. FOTO: Reuters


Upokojenemu Beckhamu 10 milijonov €


Portugalec je, na primer, v letu dni zaslužil 13 milijonov € več od svoje plače pri Juventusu, medtem ko je Messi večji zaslužkar pri plači. Barcelona za njegove virtuozne poteze letno plačuje 40 milijonov €.
image
Pred SP v ragbiju je bil kapetan Anglije Owen Farrell srečen, da je sklenil pogodbo o oglaševanjih na instagramu, po SP bo podeseterils vrednost objave. FOTO: AFP

Kapetanu Anglije le dober tisočak evrov
Kako ogromna je razlika v zaslužkih od družbenih omrežij med športniki, razkriva, na primer, zaslužek Owna Farrella, kapetana ragbi reprezentance Anglije, ki se bo v sobotnem finalu svetovnega prvenstva pomerila z Južno Afriko. Največji zvezdnik Anglije je pred odhodom na Japonsko sklenil pogodbo, po kateri bo za vsako objavo na instagramu prejel – verjeli ali ne – 1069 €. Znesek je še toliko bolj pomenljiv, ker ragbi velja za enega od najbolj priljubljenih športov v Angliji in državah Združenega kraljestva. Prav tako je SP eden od najbolj gledanih športnih dogodkov, večje rejtinge gledanosti ima le nogomet. Svetovna ragbi zveza je načrtovala, da ji bo SP v njeno blagajno navrglo približno 400 milijonov €.


Nasploh so nogometaši med športniki z naskokom največji zaslužkarji na socialnih omrežjih. Celo že šest let upokojeni David Beckahm zasluži na leto 10 milijonov evrov z objavami na instagramu. Njegova cena je 332.000 € za objavo oziroma enkrat manjša od drugega najvrednejšega nogometaša na družbenem omrežju Neymarja. Brazilčeva objava je »težka« 671.000 €. Letno je Neymarju navrglo 6,7 milijona €.

Čeprav je daleč za kolegi, se tudi Zlatan Ibrahimović ne more pritoževati. Še vedno aktivni 38-letni Šved hrvaško-bošnjaškega rodu je prihodke iz naslova instagram oplemenitil s 3,7 milijona €.