Lampard ne čaka na Lozano, zadovoljen s tem, kar ima

Danes prve tekme 4. kola. V Londonu revanša med Chelseajem in Ajaxom. Barcelona in Liverpool doma, Inter gostuje v Dortmundu.
Fotografija: Frank Lampard je na tiskovni konferenci dejal, da sistem VAR bolje deluje v ligi prvakov kot v premier league. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Frank Lampard je na tiskovni konferenci dejal, da sistem VAR bolje deluje v ligi prvakov kot v premier league. FOTO: AFP

Vse več navijačev Chelseaja, še ne dolgo nazaj enega največjih zapravljivcev na nogometni tržnici, si sploh ne želi več odprave prepovedi kupovanja novih igralcev. Navdušeni so nad razvojem domačih fantov, ki jim je novi trener Frank Lampard hočeš nočeš dal priložnost.

Podobna zgodba je z Ajaxom. Čeprav je imel poleti razprodajo, ekipa še naprej navdušuje. Atraktivna tekmeca se bosta srečala na nocojšnjem derbiju skupine H lige prvakov. Kdor bo zmagal, bo z eno nogo v osmini finala.

Zaradi kršitev določil pri novačenju mladoletnih nogometašev iz tujine je Fifa februarja Chelsea kaznovala z enoletno prepovedjo kupovanja igralcev. Športno razsodišče v Lozani bo 20. t. m. odločalo o pritožbi londonskega kluba. Če mu bo ugodilo, bodo lahko modri že v januarskem prestopnem roku spet iskali zvezdnike.



Ampak navijači so vse bolj navdušeni, kako se je klub odzval na kazen. Lampard je pomladil ekipo in dal prednost nekaterim angleškim upom, še posebej sta nase opozorila Tammy Abraham (22 let) in Mason Mount (20), novo priložnost je odlično izkoristil nekdanji Evertonov biser Ross Barkley (25), v ligi prvakov jo je že dočakala tudi ameriška 21-letna senzacija hrvaških korenin Christian Pulišić ...

Foto
Foto


»Seveda mi godi, da si navijači ne želijo sprememb, tudi jaz sem čisto zadovoljen s tem, kar imam in kako delujemo v zadnjem času. Nisem ravno pristojen za komentiranje pravnih odločitev, gotovo pa bi bil umik kazni dobra novica za naš klub, ki bo vedno hotel držati korak z najboljšimi v Evropi,« je bil diplomatski Lampard, ki so mu napovedovali težke čase, vendar je v nekaj mesecih ustvaril kompaktno zasedbo. V Angliji si Chelsea deli tretje mesto, v ligi prvakov je po uvodnem domačem porazu z Valencio (0:1) zmagal tako v Lillu (2:1) kot Amsterdamu (1:0).

Ajaxovi nogometaši se želijo Chelseaju oddolžiti za domači poraz z 0:1. FOTO: Reuters
Ajaxovi nogometaši se želijo Chelseaju oddolžiti za domači poraz z 0:1. FOTO: Reuters


Lampard, Chelseajeva legenda (2001-2014), je trenersko delo začel v prejšnji sezoni, ko je Derby County pripeljal na prag vrnitve v premier league, a izgubil odločilno tekmo z Aston Villo na Wembleyju. Da je iz pravega testa tudi ob robu igrišča, je potrdil na Stamford Bridgeu, kjer je stopil v čevlje Maurizija Sarrija. Dobil je osem od zadnjih devetih tekem, a še predobro ve, kako minljiva je trenerska slava, zato ostaja na trdnih tleh.


 

Ten Haga si želijo v Münchnu


»Zmaga v Amsterdamu je bila lepa, toda Ajax je še bolj nevaren v gosteh, saj ga krasita hitrost in tehnična dovršenost. Če ne bomo na naši najvišji ravni, rezultat ne bo dober,« se Lampard dobro zaveda kakovosti zadnjega polfinalista, ki je sicer poleti med drugim izgubil Matthijsa de Ligta (Juventus, 85,5 mio €) in Frenkieja de Jonga (Barcelona, 75 mio €), vendar ohranil svojo prepoznavno igro.

...
...


V prvih dveh kolih je s po 3:0 odpravil Lille in Valencio, zadnja tekmeca v nizozemski ligi Feyenoord in Zwolle sta prejela po štiri gole. Ajax, štirikratni evropski prvak, je lahko optimističen pred tekmo v Londonu. V ligi prvakov še nikdar ni izgubil na angleških tleh (zmaga in trije remiji), zadnji poraz je iz leta 1980 proti Nottingham Forestu.

Trener Erik ten Hag je vroč, je celo med glavnimi kandidati za novega trenerja Bayerna (pred leti je vodil drugo ekipo Bavarcev pod Pepom Guardiolo). Vroč je tudi srbski napadalec Dušan Tadić: sodeloval je pri osmih od zadnjih 14 golov »božjih sinov«.

Dušan Tadić in Erik ten Hag napovedujeta napadalno igro na Stamford Bridgeu. FOTO: AFP
Dušan Tadić in Erik ten Hag napovedujeta napadalno igro na Stamford Bridgeu. FOTO: AFP

Preberite še:

Komentarji: