Lautaro junak Interja, Handanović v finalu

Črno-modri so potrdili premoč nad mestnim tekmecem Milanom, Lautaro Martinez odločil tekmo. Za drugo vstopnico v Islanbulu Manchester City in Real Madrid.
Fotografija: Lautaro Martinez je Inter popeljal v finale. FOTO: Isabella Bonotto/ AFP
Odpri galerijo
Lautaro Martinez je Inter popeljal v finale. FOTO: Isabella Bonotto/ AFP

Nogometaši milanskega Interja so prvi finalisti te sezone lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi so modro-črni premagali mestnega tekmeca Milan z 1:0 (0:0). Prvo tekmo je Inter dobil z 2:0.

Inter, pri katerem kapetan in vratar Samir Handanović tokrat ni dobil priložnosti za igro, se je po 13 letih spet prebil v finale najelitnejšega klubskega tekmovanja. V finalni tekmi, ki bo 10. junija v Istanbulu, se bo Inter meril z boljšim iz dvoboja med Manchester Cityjem in Realom Madridom. Prva polfinalna tekma med tema dvema tekmecema se je končala z 1:1, povratna bo v sredo ob 21. uri.

Rafael Leao se je vrnil po pošodbi, ampak ni mogel rešiti Milana. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Rafael Leao se je vrnil po pošodbi, ampak ni mogel rešiti Milana. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Izbranci Simoneja Inzaghija so v odločilni obračun z Milanom vstopili z dobro statistiko, saj je Inter napredoval kar iz 18 od 19 dvobojev, na katerih je zmagal na prvi tekmi. Ta statistika je zdaj še boljša, saj Milan ni našel protistrupa za mestne tekme. V prvem polčasu so rdeče-črni izbranci Stefana Piolija še imeli nekaj priložnosti, v drugem pa je zmanjkalo idej.

Inter bo tako v finalu lovil svoj četrti evropski naslov po letih 1964, 1965 in 2010, medtem ko bo Milan ostal pri sedmih (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 in 2007).

Theo Hernandez je bil prvi, ki je sprožil na tekmi, od daleč je v peti minuti žogo poslal čez Interjeva vrata, v katerih je bil spet Andre Onana, medtem ko je bil Samir Handanović na klopi za rezerve. Pri Milanu je bil v 12. minuti še bolj nevaren Brahim Diaz, vendar je bil Interjev vratar spet na mestu po povsem odprtem strelu z 12 metrov.

Novo lepo priložnost je zapravil povratnik po poškodbi v Milanovo ekipo Rafael Leao, ko je v 38. minuti z leve strani iz bližine za malo zgrešil cilj. V 39. minuti pa je na drugi strani Edin Džeko poskusil z glavo, izkazal pa se je Mike Maignan v Milanovih vratih. Le malce zatem je bil nenatančen še en Interjev napadalec Lautaro Martinez z roba kazenskega prostora.

Simone Inzaghi je popeljal Inter v finale. FOTO: Alberto Lingria/ Reuters
Simone Inzaghi je popeljal Inter v finale. FOTO: Alberto Lingria/ Reuters

V uvodu drugega polčasa je imel Milan več težav pri pripravljanju priložnosti, teh ni bilo praktično vse do 74. minute, ko pa je zadel Inter. Romelu Lukaku je v kazenskem prostoru poiskal Lautara Martineza, ta pa je z leve strani ob prvi vratnici premagal Maignana za skupni izid že 3:0. Argentinski napadalec je zagrozil tudi v 78. minuti, vendar je takrat Maignan dobro posredoval.

Inter je zatem le še dobro nadzoroval tekmo, Milanu pa posledično ni več uspelo ogroziti tekmečevega vratarja.

Preberite še:

Komentarji: