Lazaro prihaja k Handanoviću, nova pogodba za Rashforda

Avstrijski reprezentant Valentino Lazaro se iz nemške Herte seli k Interju iz Milana, Marcus Rashford pa ostaja pri Manchester Unitedu. 
Fotografija: Marcus Rashford ostaja zvest rdečim vragom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marcus Rashford ostaja zvest rdečim vragom. FOTO: Reuters

Avstrijski nogometni reprezentant Valentino Lazaro in vezni igralec nogometnega kluba Hertha BSC Berlin se je odločil za prestop k italijanskemu nogometnemu velikanu Inter, za katerega brani slovenski vratar Samir Handanović, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Triindvajsetletnik je podpisal štiriletno pogodbo z italijanskim Interjem, ki naj bi zanj odštel 22 milijonov evrov. V zadnjih dveh sezonah je v nemški bundesligi dosegel 16 golov.

Lazaro je pri 16 letih in 224 dnevih postal najmlajši nogometaš v avstrijskem državnem prvenstvu. Leta 2014 je na tekmi proti Islandiji prvič nastopil tudi za avstrijsko reprezentanco. V začetku junija pa je zanjo igral tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 ob zmagi v Celovcu proti Sloveniji.
 

Rashford napolnil denarnico


Angleški nogometni prvoligaš Manchester United je podaljšal pogodbo s svojim mladim zvezdnikom Marcusom Rashfordom. Ta je podaljšal sodelovanje do leta 2023, po novem pa bo po nekaterih informacijah z Otoka tedensko prejemal po 250.000 funtov (280.000 evrov), nekateri navajajo celo 300.000 funtov (335.000 evrov).

Enaindvajsetletni Rahsford je od februarja 2016, ko je debitiral v dresu Uniteda, v vseh tekmovanjih zbral 45 zadetkov in 21 podaj. "Manchester United mi pomeni vse, tukaj sem že od sedmega leta," je za spletno stran kluba dejal Rashford, ki ima opcijo podaljšanja pogodbe še za dodatno leto.

"Marcus je eden najbolj nadarjenih angleških nogometašev v svoji generaciji. Je izjemen igralec, ki ga krasita naravna hitrost in energija," pa je svojega varovanca pohvalil trener Ole Gunnar Solskjaer.
 

Kovačić uradno Chelseajev


Mateo Kovačič. FOTO: Reuters
Mateo Kovačič. FOTO: Reuters


Angleški nogometni prvoligaš Chelsea, ki je v minuli sezoni slavil v evropski ligi, je uradno potrdil, da je pripeljal hrvaškega reprezentančnega vezista Matea Kovačića iz madridskega Reala.

Kovačić je v prejšnji sezoni v Londonu igral kot posojen nogometaš Reala in odigral 51 tekem za klub s Stamford Bridgea.
Vrednost prestopa ocenjujejo na 45 milijonov evrov, s čimer je 25-letnik postal najdražji hrvaški nogometaš. Ta je podpisal petletno pogodbo.

Kovačić je člansko kariero začel v zagrebškem Dinamu, leta 2013 je prestopil v milanski Inter. Dve leti pozneje pa je postal član Reala.
 

Komentarji: