Legendarni Lampard tako nore tekme ni doživel velikokrat (VIDEO)

Nogometaši amsterdamskega Ajaxa proti igralcem Chelseaja v Londonu zapravili prednost treh golov.
Fotografija: Nogometaši Ajaxa so v 35. minuti vodili že s 3:1, potem ko se je po prostem strelu Hakima Ziyecha žoga od obraza vratarja Kepe Arrizabalage nesrečno odbila čez golovo črto. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Ajaxa so v 35. minuti vodili že s 3:1, potem ko se je po prostem strelu Hakima Ziyecha žoga od obraza vratarja Kepe Arrizabalage nesrečno odbila čez golovo črto. FOTO: AFP

Ljubljana – Kako nepredvidljiv zna biti nogomet, je pokazal tudi sinočnji derbi lige prvakov v skupini H med Chelseajem in Ajaxom, ki se je razpletel z neodločenim izidom 4:4. Na Stamford Bridgeu je sicer dolgo kazalo na zmagoslavje igralcev moštva iz Amsterdama, ki so še v 63. minuti vodili kar s 4:1. Toda nato so domači nogometaši uprizorili izjemen zasuk in poskrbeli, da je ena točka vendarle ostala doma.

Gostiteljem sta delo pri lovu na izenačenje močno olajšala Ajaxova igralca Daley Blind in Joel Veltman, ki sta v 69. in 70. minuti – pri vodstvu s 4:2 – prejela po drugi rumeni karton, zaradi česar sta morala predčasno v slačilnico. Londončani, ki so bili že v izgubljenem položaju, so v nadaljevanju izkoristili prednost dveh nogometašev več na igrišču ter z goloma Jorginha, ki je bil še drugič na tekmi natančen z bele točke, in Reecea Jamesa, ki je postal z 19 leti in 332 dnevi najmlajši strelec Chelseaja v ligi prvakov, v 75. minuti poravnali rezultat.

Le štiri minute pozneje je Cesar Azpilicueta, ki je v 64. minuti znižal na 2:4, še drugič zatresel mrežo gostov, vendar pa je italijanski sodnik Gianluca Rocchi po ogledu posnetka razveljavil zadetek, ker se je žoga pred tem dotaknila rame Tammyja Abrahama. Tako je ostalo pri neodločenem izidu, rezultat se do konca ni več spremenil.


To je bil pravi spektakel


»To je bila nora tekma, za katero nimam prave razlage. V svoji karieri nisem doživel veliko takšnih. To je bil pravi spektakel,« je strnil vtise domači trener Frank Lampard in dodal, da so imeli v prvem polčasu obilo smole. Gostje so namreč prešli v vodstvo z avtogolom Abrahama v tretji minuti, zatem je žogo v 35. minuti v lastno mrežo nesrečno z obrazom preusmeril tudi vratar Kepa Arrizabalaga. Za Ajax sta v polno zadela še Quincy Promes (20.) in Donny van de Beek (55.).


»Čeprav nam ni kazalo najbolje, me je spremljal dober občutek. Vseskozi sem verjel, da lahko nadomestimo zaostanek. Zdaj smo lahko celo razočarani, ker nismo zmagali,« je še dejal Lampard. Podobno je razmišljal tudi njegov kolega na Ajaxovi klopi Erik ten Hag. »Igrali smo sijajno, narekovali ritem in imeli nadzor nad dogajanjem na igrišču. Menim, da bi si na obeh tekmah s Chelseajem (prvo so 23. oktobra doma izgubili z 0:1 – op. p.) zaslužili štiri točke,« je presodil 49-letni Nizozemec.

V skupini H se obeta še nadvse razburljiv troboj za napredovanje v osmino finala; ob Ajaxu in Chelseaju ima zdaj sedem točk tudi Valencia, ki je sinoči pred svojimi navijači s 4:1 odpravila Lille; ta ostaja pri eni samcati točki.

Komentarji: