Lewandowski še enkrat proti Sloveniji

Poljaki so med šesterico držav z že zagotovljenim nastopom dva kroga pred koncem kvalifikacij.

Objavljeno
04. november 2019 19.00
Posodobljeno
04. november 2019 19.12
Lewandowski je v desetih krogih bundeslige za Bayern dosegel že 14 golov in postal prvi nogometaš v Nemčiji, ki je zadel prav na vseh uvodnih desetih tekmah sezone. FOTO: Reuters
STA
STA
Nogometaši Poljske, ki so si že zagotovili nastop na evropskem prvenstvu leta 2020, bodo v zadnjih dveh tekmah kvalifikacij kljub temu igrali v močni zasedbi. Selektor Jerzy Brzeczek je na seznam za tekmi z Izraelom in Slovenijo danes med drugimi uvrstil tudi najboljšega strelca nemške bundeslige Roberta Lewandowskega.

Lewandowski je v desetih krogih bundeslige za Bayern dosegel že 14 golov in postal prvi nogometaš v Nemčiji, ki je zadel prav na vseh uvodnih desetih tekmah sezone. Poljaki, ki so med šesterico držav z že zagotovljenim nastopom dva kroga pred koncem kvalifikacij (poleg njih imajo vozovnice že tudi Belgija, Italija, Rusija, Španija in Ukrajina), bodo odigrali še tekmi z Izraelom 16. novembra in s Slovenijo tri dni pozneje v Varšavi. Na seznamu Poljske pa je tudi Lukasz Piszczek, za katerega bo tekma proti Sloveniji zadnja v dresu poljske izbrane vrste.