Lewandowski v polno, Bayern osmič zapored prvak

Z zmago pri Werderju so Bavarci potrdili vlogo favorita v bundesligi. Barcelona zmagala z goloma Fatija in Messija. Domači poraz Hajduka na Hrvaškem.
Fotografija: Robert Lewandowski je zadel odločilni gol za Bayern v Bremnu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Robert Lewandowski je zadel odločilni gol za Bayern v Bremnu. FOTO: Reuters

Bayern je nemški prvak! Naslov mu je tri tekme pred koncem pristreljal kdo drug kot prvi strelec bundeslige Robert Lewandowski, glavni kandidat za zlati čevelj najboljšega strelca v tej čudni evropski sezoni, ki jo je tik pred vrhuncem prekinila pandemija koronavirusa.



Bavarci so že osmič zapored najboljši v državi, ki je prva obudila ligo, še vedno imajo možnost za osvojitev lige prvakov.



Ob izjemnem Poljaku je za lovoriko, že osmo zapored, zelo zaslužen tudi trener Hans-Dieter Flick, ki je preporodil moštvo po odhodu Nike Kovača in še ni doživel poraza po obnovitvi sezone.




 

Fati strelec v Barceloni


V Španiji je vodilna Barcelona proti Leganesu prišla do vodstva po zadetku čudežnega 17-letnega dečka Ansuja Fatija v 42. minuti, v drugem polčasu je zadel francoski zvezdnik Antoine Griezmann, toda njegov gol je VAR razveljavil. Dvome o zmagovalcu je razblinil Lionel Messi, ki je zadel v 69. minuti z 11 metrov.

Barcelona se je utrdila na prvem mestu španskega prvenstva. Katalonska zasedba ima ob tekmi več pet točk prednosti pred Realom, dosegla je jubilejno 20. zmago v domačem ligaškem tekmovanju. 

Ansu Fati je zabil prvi gol za Barcelono. FOTO: AFP
Ansu Fati je zabil prvi gol za Barcelono. FOTO: AFP







 

Hladna prha na Poljudu


Na Hrvaškem je šok na Poljudu doživel Hajduk, ki je že v 40. minuti proti Varaždinu zaostajal z 0:3. Navijači Hajduka so kljub praznim tribunam poskrbeli za incident. V 63. minuti so na igrišče preko tribun štadiona izstrelili signalno raketo. 







 

Preberite še:

Komentarji: