Bijolov CSKA še drugič zaklet za Real

Na štadionu Santiago Bernabeu so bili Moskovčani boljši s 3:0, a vseeno ostali tudi brez tolažilne nagrade.
Fotografija: CSKA je kljub zmagi ostal brez tolažilne nagrade. FOTO: Paul White/AP
Odpri galerijo
CSKA je kljub zmagi ostal brez tolažilne nagrade. FOTO: Paul White/AP

Madrid – Serijski nogometni evropski prvak Real Madrid je v šestih dvobojih skupinskega dela lige prvakov vpisal dva poraza, oba proti istemu tekmecu. Toda ne proti Romi, ki je bila njegova na papirju najresnejša nasprotnica, temveč proti moskovskemu CSKA, ki ga je prvič odpravil že pred dvema mesecema in pol, ko je na Lužnikih za zmago z 1:0 že v drugi minuti zadel Nikola Vlašić, danes pa še na štadionu Santiago Bernabeu, na katerem je bil ruski kolektiv prepričljivo boljši s 3:0.

Fjodor Čalov je začel potop Realove barke. FOTO: Manu Fernandez/AP
Fjodor Čalov je začel potop Realove barke. FOTO: Manu Fernandez/AP


Jaka Bijol grel klop


V nasprotju s prvim medsebojnim obračunom, ko je našel mesto v začetni enajsterici, je mladi slovenski zvezni igralec v majici CSKA, 19-letni Jaka Bijol, tokrat od začetka do konca tekme grel klop in ni dobil priložnosti za dokazovanje. Njegovi soigralci pa so bili predvsem izjemno učinkoviti, saj so šestkrat merili proti tekmečevemu čuvaju mreže Thibautu Courtoisu in ga trikrat ukanili. Malo pred odhodom na glavni odmor je domačo mrežo v 37. minuti načel Fjodor Čalov, šest minut pozneje je razliko podvojil Georgij Šenikov, ki je izkoristil odbitek po nevarnem poskusu Maria Fernandesa.



Brez evropskega preživetja


V prvem polčasu so »galaktiki« zagrozili predvsem po obetavnih poskusih brazilskega mladeniča Juniorja Viniciusa in Marca Asensia, v drugem polčasu se je priložnost ponudila še Iscu, a je mreža gostov ostala nedotaknjena. Realovo neučinkovitost je znal v 73. minuti kaznovati islandski najstnik Arnor Sigurdsson z zadetkom za potrditev zmage, ki pa Moskovčanom ni pomagala do tretjega mesta v skupini, ki bi jim omogočalo evropsko preživetje – stopničko nižje, v evropski ligi.

Real je šel drugič v skupinskem delu na kolena. FOTO: Manu Fernandez/AP
Real je šel drugič v skupinskem delu na kolena. FOTO: Manu Fernandez/AP


Vinicius tretji najmlajši


Z enakim številom točk, po sedmimi, je skupinski del končala tudi Viktoria iz Plzna, ki je danes z 2:1 odpravila Romo (vsi trije zadetki so padli med 62. in 72. minuto), v dvoboju za tretje mesto pa je bila od CSKA boljša zaradi zmage v medsebojnem dvoboju. Real kot zmagovalec skupine in Roma na drugem mestu sta si že predčasno zagotovila napredovanje v osmino finala lige prvakov, tudi zato je evropski prvak danes nastopil v precej prevetreni zasedbi. Tudi z 18-letnim Viniciusom, ki je postal tretji najmlajši član kluba v začetni enajsterici v ligi prvakov.
 

Preberite še:

Komentarji: