Liga prvakov: Parižani na derbiju boljši od Liverpoola

Najbolj zanimivo srečanje sredinega večera je dobil PSG, ki je bil z 2:1 boljši od Liverpoola. Jan Oblak se je z Atleticom že uvrstil v osmino finala. 
Fotografija: Izjemni dvojec PSG Neymar in Kylian Mbappe se je takole veselil drugega zadetka. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Izjemni dvojec PSG Neymar in Kylian Mbappe se je takole veselil drugega zadetka. FOTO: AFP

Osrednji dvoboj sredinega večera so odigrali nogometaši na Parku princev v Parizu, kjer je PSG gostil Liverpool. Za Parižane je bila zmaga nujna, da bi ostali v igri za osmino finala, tekmo pa so začeli zelo dobro.

Od prvega sodnikovega žvižga dalje so prevladovali na igrišču, slabo izbijanje Virgila van Dijka pa je v 13. minuti izkoristil Juan Bernat in povedel PSG v vodstvo. Liverpool ni našel prave igre, PSG pa je vodstvo povišal po odličnem protinapadu. Po levi strani je hitro kot blisk potegnil Kylian Mbappe in poslal dobro žogo v kazenski prostor, strel Edinsona Cavanija je Alisson še odbil, nato pa je Neymar žogo pospravil v nebranjeno mrežo.

Gostje so žarek upanja dobili ob koncu prvega polčasa, ko je po nespametnem prekršku di Marie nad Sadiom Manejem sodnik Szymon Marciniak upravičeno pokazal na belo točko, James Milner pa je brez težav premagal Gigija Buffona in znižal na 2:1, s tem izidom se je tudi zaključil prvi polčas.  

V drugem polčasu je Liverpool prevzel pobudo na sredini igrišča, a obramba PSG nikoli ni bila pod pravim pritiskom. Liverpool razen zadetka sploh ni meril v okvir vrat, PSG pa je bil na drugi strani nevaren vsakič, ko je prišel pred vrata Alissona. Mohamed Salah je bil odrezan od igre, tudi Sadio Mane se ni izkazal in PSG je brez težav rezultat 2:1 pripeljal do cilja ter se razveselil zelo pomembne zmage. 

Parižani bodo napredovali v osmino finala, zmagal je tudi Napoli, ki je s 3:1 ugnal Crveno zvezdo. Liverpool mora zdaj na Anfieldu v zadnjem krogu ugnati Napoli, če želi ostati v najelitnejšem tekmovanju na svetu. 

Samir Handanović je z Interjem gostoval na Wembleyju, Milančani se domov vračajo s porazom, ki je močno zapletel stvari v skupini B. Tako Tottenham kot Inter imata zdaj po sedem točk, a Londončane v zadnjem krogu čaka mnogo težja naloga, saj se bodo pomerili z Barcelono, Inter pa bo igral s PSV. 
 

Atletico že v osmini finala


Sezona se zaenkrat za navijače madridskega Atletica odvija povsem po načrtih. V španskem prvenstvu se borijo za najvišja mesta, minuli konec tedna jih je le nekaj minut ločilo od zmage nad Barcelono, tudi v ligi prvakov so zelo suvereni. 

V petem krogu je na njihovi Wandi v Madridu gostoval Monaco, ki je letos v izjemni krizi, iz katere jih ni uspel izviti niti Thierry Henry, ki je sedel na trenerski stolček. Tokrat je Atletico vse opravil že v prvem polčasu, v drugi minuti je avtogol dosegel Badiashile, v 24. minuti je vodstvo Atletica povišal Antoine Griezmann. 
 

Falcao zapravil enajstmetrovko


Madrilenosi so imeli vse pod kontrolo do 82. minute, ko je v kazenskem prostoru z roko igral Stefan Savić in prejel drugi rumeni karton. Odgovornost je prevzel kapetan Monaca Radamel Falcao in izvedel enajstmetrovko, žoga pa je zletela nekaj centimetrov mimo leve vratnice Jana Oblaka in tekma se je končala z 2:0.



Atletico Madrid je tako že uvrščen v osmino finala lige prvakov, v drugi tekmi sredinega večera, ki se je začela ob 18:55, je Lokomotiv iz Moskve prav tako z 2:0 premagal Galatasaray. 

Preberite še:

Komentarji: