Liga prvakov: Roma : Liverpool 1:2 (POLČAS)

Po prvem polčasu na rimskem Olimpicu Liverpool vodi z 2:1, Angleži so z nogo in pol že v finalu.
Fotografija: Liverpoolovi navijači so že zgodaj začeli potovati proti štadionu v Rimu.
Odpri galerijo
Liverpoolovi navijači so že zgodaj začeli potovati proti štadionu v Rimu.

V tej sezoni lige prvakov sta ostali le še dve tekmi. Prvi finalist je včeraj postal madridski Real, ki je izločil Bayern, nasprotnika pa bodo galaktiki dobili danes zvečer, ko se bosta v Rimu pomerila Roma in Liverpool.

Obe ekipi sta presenečenji letošnje sezone lige prvakov, pred začetkom ju nihče ni uvrščal v ožji krog favoritov za osvojitev naslova. Na prvi tekmi je vse kazalo, da si je Liverpool že zagotovil finalno vozovnico, rdeči so vodili s 5:0, nato pa je Roma v zaključku tekme dosegla dva zadetka in ohranila nekaj možnosti za napredovanje. 

Vzdušje v Rimu bo peklensko, pred Romo pa je zelo težka naloga. V četrtfinalu so na povratni tekmi presenetili Barcelono s 3:0 in Katalonce poslali domov, danes pa za napredovanje v finale potrebujejo enak rezultat. Težko je verjeti, da bo fantastični Liverpoolov napad Salah - Firmino - Mane ostal brez zadetka, zato bo Roma za nov veliki večer v ligi prvakov najverjetneje potrebovala (vsaj) štiri zadetke. 
 

Salah se vrača v Rim


Tekma bo posebna za najboljšega igralca angleškega prvenstva Mohameda Salaha, ki je pred sezono k Liverpoolu prišel prav iz Rome. Že lani v Rimu je pokazal, kako dober je lahko, letos pa je dobil še boljše igralce okrog sebe in eksplodiral.

Rimljani se tekmeca ne glede na njegov ugled ne bojijo, imeli pa bodo podporo polnega olimpijskega štadiona, kjer je vzdušje vedno vroče. V Rim je pripotovalo tudi 5000 navijačev Liverpoola, zato bodo veljale poostrene varnostne razmere v bližini štadiona. Tekma se bo začela ob 20.45, vodil jo bo slovenski sodnik Damir Skomina. 

PRVI POLČAS 

V prvih minutah je Roma pričakovanu pritisnila in si takoj priigrala nekaj polpriložnosti. Dvakrat je bil v kazenskem prostoru Edin Džeko, a se je vsakič končalo brez zaključnega strela, najbližje golu pa so bili domačini v 5. minuti, ko je za las mimo gola meril Antonio Florenzi.

Po začetnem pritisku Rome je Liverpool uporabil svoje najmočnejše orožje - protinapad. Po napaki Radje Nainggolana je po levi strani prodrl Sadio Mane in tudi lepo premagal Alissona Beckerja za vodstvo Liverpoola z 1:0. Roma zdaj potrebuje kar štiri zadetke, če želijo napredovati v finale. Roma je v šoku, Liverpool je vzpostavil ravnotežje na sredini igrišča, napadalci Liverpoola pa imajo v napadalnih akcijah ogromno prostora.

Roma je do izenačenja prišla na nenavaden način, po zmedi v kazenskem prostoru Liverpoola se je žoga od Jamesa Milnerja odbila proti golu Kariusa in končala za hrbtom Nemca. Žogo je v Milnerja z neposredne bližine brcnil Dejan Lovren, ki je bil tako vnovič posredno kriv za gol nasprotnikov. Italijani še vedno potrebujejo tri zadetke za finale. 

Golijada na Olimpicu se nadaljuje, za novo vodstvo Liverpoola je poskrbel Georgino Wijnaldum, Roma pa zdaj potrebuje štiri zadetke, da bi sploh izsilila podaljšek. Skupno je v manj kot tekmi in pol med Romo in Liverpoolom padlo že deset zadetkov. Po drugem zadetku Liverpoola je tudi nogometašem Rome postalo jasno, da je pred njimi misija nemogoče. Navijači so utihnili, zbudil jih je šele strel El Sharaawyja, ki je končal v vratnici Liverpoola. Ostaja 1:2. 

V 44. minuti je El Sharaawy prešprintal Dejana Lovrena na robu kazenskega prostora, Hrvat ga je z roko porinil k tlom in Skomina mu je pokazal rumeni karton. Pellegrini je iz ugodnega položaja streljal zelo slabo in ostalo je pri vodstvu Liverpoola.

Roma : Liverpool 1:2 (1:2)
Milner 15 (AG); Mane 9, Wijnaldum 26.

Roma: Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; De Rossi, Pellegrini, Nainggolan; Schick, Džeko, El Sharaawy.

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane. 

Komentarji: