Liverpool načrtuje proslavo naslova prvaka že na prvi tekmi v mestu

Liverpool bo prizorišče obračuna med Liverpoolom in Evertonom, ki bo 21. junija na Goodison Parku.
Fotografija: Štadion Anfield ne bo prizorišče mestnega derbija med Liverpoolom in Evertonom, toda nič hudega, pravijo pri Liverpoolu. FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Štadion Anfield ne bo prizorišče mestnega derbija med Liverpoolom in Evertonom, toda nič hudega, pravijo pri Liverpoolu. FOTO: Paul Ellis/AFP

Pred časom so se pojavile vesti, da policija zaradi varnostnih razlogov ob pandemiji novega koronavirusa nogometašem Liverpoola ne bo dovolila tekem na svojem štadionu, vse dokler ne osvoji pričakovanega naslova. A danes so si varovanci Jürgena Kloppa oddahnili, saj bodo lahko že prvo tekmo, mestni derbi proti Evertonu, odigrali v Liverpoolu. Ne sicer na svojem Anfieldu, kjer bodo lahko igrali naslednje tekme, ampak na Evertonovem Goodison Parku.

Za to jim je dala dovoljenje posebna komisija, ki ji je predsedovala podžupanja in mestna svetnica Wendy Simon, v njej pa so bili poleg predstavnikov mestnih oblasti še policisti, gasilci in predstavniki navijačev obeh liverpoolskih klubov.

Trener Jürgen Klopp se zaveda moči, ki jo dajejo nogometašev navijači na tribunah. FOTO: Phil Noble/Reuters
Trener Jürgen Klopp se zaveda moči, ki jo dajejo nogometašev navijači na tribunah. FOTO: Phil Noble/Reuters


Za mesto obračuna med Liverpoolom in Evertonom oziroma derbija Merseyside, ki bo 21. junija, se je nekaj časa omenjal Southampton, saj so mnogi menili, da bi v Liverpoolu morebitno slavje ob naslovu prvaka povečalo število okužb z novim koronavirusom, čeprav bo tekma odigrana brez gledalcev. Ti se naj bi družili v okolici stadiona in v mestnem središču.


Naslov državnega prvaka čaka že 30 let


»Prepričani smo, da bomo podporniki klubov spoštovali varnostne nasvete o izogibanju obiska stadionov. Večjih skupinskih proslavljanj ne bo,« so v skupni izjavi zapisali navijači obeh klubov. Kluba zdaj potrebujeta le še varnostni certifikat licenčnega odbora, a to naj bi bila le formalnost.

Liverpool na naslov državnega prvaka čaka že 30 let, lahko pa ga osvoji že na derbiju prvega kroga po premoru zaradi epidemije novega koronavirusa. Za slavje mora Everton premagati, Manchester City pa mora izgubiti proti Arsenalu.

Preberite še:

Komentarji: