Liverpool pobral vse nagrade

Vodilno moštvo v Angliji ima kar sedem igralcev v idealni enajsterici in najboljšega trenerja po izboru BBC.
Fotografija: Jordan Henderson je najboljši igralec sezone v premier league. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jordan Henderson je najboljši igralec sezone v premier league. FOTO: AFP

Športni oddelek britanske radiotelevizije BBC je izbral najboljšega igralca najvišjega ranga angleškega nogometnega prvenstva, premier lige, v sezoni 2019/20, ki je bila prekinjena devet krogov pred koncem zaradi novega koronavirusa. Naslov je pripadel kapetanu vodilnega Liverpoola Jordanu Hendersonu.

Liverpool bo za naslov angleškega prvaka moral še počakati. Ob ustavitvi vseh dejavnosti je imel 25 točk naskoka pred Manchester Cityjem. Angleški klubi bodo po napovedih v ponedeljek dorekli vrnitev na igrišča. Sezona naj bi se nadaljevala junija, vseh 92 tekem pa bodo odigrali pred praznimi tribunami in na nevtralnih prizoriščih, česar pa ne podpirajo vsi klubi.

Henderson je prejel 23 odstotkov glasov obiskovalcev spletne strani BBC. Drugo mesto je v tej anketi prejel njegov soigralec pri Liverpoolu Sadio Mane s 17 odstotki glasov, Kevin de Bruyne iz Manchester Cityja je na tretjem mestu prejel 14 odstotkov glasov.

Jürgen Klopp je pričakovano dobil največ glasov med trenerji. FOTO: AFP
Jürgen Klopp je pričakovano dobil največ glasov med trenerji. FOTO: AFP

 

Klopp najboljši trener


Za trenerja sezone je bil izbran karizmatični Nemec, strateg Liverpoola, Jürgen Klopp, Trent Alexander-Arnold pa je najboljši mladi igralec.

Idealno enajsterice premier league v sezoni 2019/20 po izboru BBC sestavljajo: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk (vsi Liverpool), Caglar Söyüncü (Leicester), Andy Robertson (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Bruno Fernandes (Manchester United), Mohamed Salah (Liverpool), Sergio Agüero (Manchester City) in Sadio Mane (Liverpool).

Preberite še:

Komentarji: