Ljubljančani brez razlogov za »belo stavko«

Danes v 1. SNL tri tekme 14. kola, jutri dve. Dvoboj moštev iz zgornjega dela lestvice proti moštvom iz spodnjega dela
Fotografija: Rudarjevo pokalno zaušnico so si zeleno-beli dobro zapomnili, druge si v ligaški tekmi ne smejo privoščiti. 
FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Rudarjevo pokalno zaušnico so si zeleno-beli dobro zapomnili, druge si v ligaški tekmi ne smejo privoščiti.  FOTO: Mavric Pivk/Delo

Prva polovica proti drugi. To je napoved za 14. kolo 1. SNL, v katerem bo peterico klubov iz zgornjega dela lestvice izzvala peterica klubov iz spodnjega. Danes bodo tekme v Murski Soboti, Stožicah in Celju, jutri še v Sežani in v Kidričevem.

Murska Sobota: Mura – Triglav (sobota, sodnik Dejan Balažič, 14.30): Prekmurci in njihov najmočnejši adut, trener Ante Šimundža, doma še niso premagali Gorenjcev od vrnitve v 1. SNL. To je edino, kar tolaži goste in malo bolj skrbi domače. Drugih za Muro neprijetnih dejstev ni, čeprav Triglav z v. d. trenerja Vladom Šmitom ne izziva več sreče. Ampak Kranjčani v štirinajstih dnevih le niso toliko napredovali, da bi bili bliže Sobočanom, ki so v obdobju sezone, ko bodo še bolj zaostrili boj za jesenski naslov, ali pa bodo zaostali.

Ljubljana: Olimpija – Rudar (Mihael Antić, 16.45): Milan Mandarić ima v rokah usodo Olimpije. Ali bo našel novega upravitelja ali pa bo odšel in za seboj pustil »luknjo«, ki bo klub tako rekoč posrkala. Govorice o prihodu Nemcev so bile znova glasne, še bolj o plačilnih težavah in o tem, kako so številni Mandarićevi poslovni izbranci svojega šefa opetnajstili. Kaj preostane navijačem zeleno-belih in športni javnosti? Ne prav veliko, naj držijo pesti za Olimpijo, ki je na vrhu lestvice in upajo, da se bo predsednikov umik izšel tudi v njihovo zadovoljstvo. Rudar je bil resda srečni zmagovalec pokalnega dvoboja, njegov uspeh v ligaški tekmi pa bi bil najmanj pomenljiv. Zeleno-beli profesionalci še nimajo razlogov za »belo stavko«.

Aluminij bo jutri zaokrožil 14. kolo, celjski adut Mitja Lotrič (v sredini) pa bo že danes poskušal ponoviti predstavo iz prvega dvoboja z Domžalami v gosteh, ko je Celje zmagalo s 5:3.  FOTO: Tadej Regent/Delo
Aluminij bo jutri zaokrožil 14. kolo, celjski adut Mitja Lotrič (v sredini) pa bo že danes poskušal ponoviti predstavo iz prvega dvoboja z Domžalami v gosteh, ko je Celje zmagalo s 5:3.  FOTO: Tadej Regent/Delo


Celje: Celje – Domžale (David Šmajc, 18.45): Celjani so bili del domžalskega »problema« in so vplivali na odhod Simona Rožmana. Ker so lahko tekli. Tečejo lahko tudi zdaj, a igrajo kombinatorno in učinkovito. Toda domači trener Dušan Kosić je v škripcih, kar nekaj prvokategornikov (Dario Vizinger za Hrvaško, Dušan Stojinović, Žan Zaletel, Jakob Novak za Slovenijo) je imelo reprezentančne tekme in je vprašanje, v kolikšni meri so se vrnili spočiti ali sveži za prehod na ligaški ritem. Domžalčani so v reprezentančnem premoru v upanju, da bodo zadeli »v polno«, kot so pri Jamajčanu Shamarju Nicholsonu, pripeljali njegovega 19-letnega rojaka Kaheema Parrisa. Odmora in umirjenih treningov pa je bil najbolj vesel trener Andrej Razdrh, saj še ni zasukal krivulje navzgor.

Sežana: CB24 Tabor – Maribor (nedelja, Rade Obrenović, 14.30): Kaj bi se moralo zgoditi, da bi Mariboru spodrsnilo? Orkanska burja in tekma na meji dovoljenega, čeprav so Mariborčani sposobni biti tudi tako nerazpoloženi, da bi jim šlo vse narobe. Toda vremenske napovedi ne napovedujejo burje in tudi Mariborčani niso v kaotičnem stanju. Ampak v Sežani še ni bilo tekme brez boja in naboja, razen v prvi tekmi, ko je bil premočan Aluminij. Tujska legija Sežancev je močna toliko, da si Mariborčani ne morejo privoščiti pristopa po načelu »saj bo«.

Mariborčani bodo jutri v Sežani igrrali ligaško tekmo po 18 letih in pol. FOTO: Leon Vidic/Delo
Mariborčani bodo jutri v Sežani igrrali ligaško tekmo po 18 letih in pol. FOTO: Leon Vidic/Delo


Kidričevo: Aluminij – Bravo (Nejc Kajtazović, 16.30): Mini kriza je pozabljena, Aluminij je znova v zmagovalnem ritmu, neprebojen in učinkovit z modelom tudi manj je veliko. Bravo je lahko enakovreden v tekaškem ritmu, taktično pa je vajenec oziroma učenec. Če bo želel uiti iz vsakotedenskega boja za obstanek, bo moral osvajati točke v gosteh. Od 18 možnih jih je Bravo osvojil štiri. Premalo, da bi bil trener Dejan Grabić lahko zadovoljen in optimističen.

Lestvica
Lestvica

Komentarji: