Ljudje, zresnite se, vsaka misel na žogo je greh!

Predsednik italijanskega nogometnega kluba Brescia zahteva preklic sezone v serie A.
Fotografija: V Evropi še lep čas ne bo vrhunskega nogometa. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
V Evropi še lep čas ne bo vrhunskega nogometa. FOTO: Arhiv Dela

Massimo Cellino, predsednik italijanskega nogometnega kluba Brescia, ki ima sedež v epicentru pandemije koronavirusa, meni, da je čas, da zaradi kuge sodobnega časa prekličejo sezono v serie A.

Napovedi nekaterih tekmecev, da bodo začeli treninge, je označil kot neresne in zavajajoče, obenem trdi, da je v teh časih vsaka misel na žogo greh.

»Vse je treba premakniti na naslednjo sezono. Čas je za realizem, gospodje. To je kuga sodobnega časa. Nogometa še nekaj časa ne bomo mogli igrati,« je Cellino v pogovoru za Corriere dello Sport svoje kolege iz drugih prvoligaških klubov pozval k treznemu razmišljanju.
 

Tudi za ceno izpada


»Prvenstvo moramo prestaviti na naslednje leto. Če kdo želi neke lovorike, naj jih vzame. Tega ne govorim, ker je Brescia zadnja na lestvici, zadnji smo zasluženo,« je dejal Cellino, ki je pripravljen sprejeti tudi odločitev, da njegov klub brez nadaljnjega boja izpade v nižji rang tekmovanja.

Brescia je eno od mest v italijanski regiji severne Lombardije, ki jo je bolezen sodobnega morilca najbolj prizadela. Število smrtnih žrtev v Lombardiji je v soboto preseglo številko 3.000.
 

V Wolfsburgu na trening?


Vodstvo nemškega nogometnega kluba Wolfsburg pa je sporočilo, da se njihovi nogometaši v ponedeljek vračajo na treninge, s čimer so razburili domačo javnost.

Trener Oliver Glasner bo svoje varovance nagovoril v ponedeljek zjutraj in jim razjasnil položaj, v katerem so se znašli, četudi se po prihajajočem, torkovem zasedanju vodstva Nemškega ligaškega nogometa (DFL), obeta še daljši tekmovalni premor.
»Trenutno je stanje tako, da bomo 4. aprila spet igrali. Četudi gre za nerealna pričakovanja, se moramo na to pripraviti,« je dejal športni direktor moštva Jörg Schmadtke, ki dodaja, da bodo premor v bundesligi po vsej verjetnosti podaljšali do 20. aprila.

Preberite še:

Komentarji: