Londonski Španec po derbiju le polovično zadovoljen

Liverpool ostaja pri vrhu brez poraza.
Fotografija: Arsenalov kapetan Mesut Özil je bil tudi v derbiju z Liverpoolom med najbolj vidnimi na igrišču.
FOTO AP
Odpri galerijo
Arsenalov kapetan Mesut Özil je bil tudi v derbiju z Liverpoolom med najbolj vidnimi na igrišču. FOTO AP

Ljubljana – Med lepoticami pisanega evropskega nogometnega konca tedna je bila vsekakor predstava Arsenala in Liverpoola. Oba velikana otoške nogometne scene sta se predstavila z dinamično igro, stratega – Arsenalov Španec Unal Emery in Liverpoolov Nemec Jürgen Klopp – stavita na napadalen pristop, všečen občinstvu, obenem imata v svojih tudi igralce takšne ravni.

Velika tekmeca sta se razšla brez zmagovalca (1:1), rdeči iz Liverpoola so si odprli pot k zmagi z Millnerjevim golom sredi drugega polčasa, v 82. minuti je s prav posrečeno in natančno potezo iz obrata domači napadalec Alexandre Lacazette izid izenačil. Tako je kmalu po začetku povsem nove zgodbe v Arsenalovem taboru, potem ko se je Arsen Wenger po dobrih dveh desetletjih poslovil od trenerske klopi, omenjenemu španskemu strategu v derbiju odleglo: njegovo moštvo je tudi v 14. predstavi zapored na različnih tekmovalnih ravneh ostalo neporaženo, povsem navdušen pa navzlic imenitnem golu za izenačenje pa vendarle ni bil: »Priznam, ta predstava je bila na visoki ravni, pritiskali smo z vseh strani, igrali raznovrstno, uresničevali taktični načrt, ob imenitni podpori naših privržencev garali na vso moč. Za občinstvo je bila to spektakularna tekma, a sam sem zdaj zadovoljen le 50-odstotno, saj smo igrali na zmago, osvojili pa točko«.

Livepool se je z osvojeno točko zasidral na vrh prvenstvene lestvice v soboto zvečer, a že sinoči je padel na 3. mesto, ko sta ga z zmagama v nedeljskem sporedu prehitela Manchester City in Chelsea. Prav vsi trije v tej ligaški sezoni v niso doživeli še niti enega poraza, petkratni evropski klubski prvaki pa nadaljujejo po poti želje, da bi v to zapriseženo nogometno mesto vrnili domačo šampionsko lovoriko. Zadnjo od skupno osemnajstih je Liverpool osvojil v že krepko oddaljenem letu 1990! O naslovu sanjajo tudi številni privrženci »rdečih« pri nas, nekateri med njimi si bodo v živo ogledali svoj ljubljeni nogometni klub jutri proti Crveni zvezdi v Beogradu v 4. kolu skupinskega dela lige prvakov.


Dortmund z vrha v veliki derbi


Omenjeni nemški strateg tako piše novo poglavje pri klubu, kjer se zaradi pripadnosti okolja, napadalnega nogometa in tudi kulta delavskega razreda počuti prav tako kot v Porurju. Tam je z Dortmundom premikal mejnike, po njegovi selitvi v Anglijo so se rumeno-črni oddaljili od nemškega vrha. A zdaj so z uspešnim trenerjem Lucienom Favrejem, doma iz francoskega jezikovnega prostora v Švici, spet na njem. Tokrat so se z golom svojega udarnega asa Marca Reusa veselili zmage v Wolfsburgu, pred prvima zasledovalcema, Mönchengladbachom in Bayernom, imajo štiri točke prednosti (24:20). Pri slednjem pa je vnovič zavrelo.

Bleda domača predstava s Freiburgom, ko je ta v 89. minuti izenačil za končnih 1:1, spet botruje razpravam v nogometnem Münchnu o nihanju v formi sedanje postave ter sposobnostih Nika Kovača na trenerski klopi. Ogenj je zanetila tudi Lisa Müller, soproga Bayernovega reprezentanta Thomasa, ko je na družabnem omrežju oštela Kovača, ker je moža poslal z rezervne klopi na igrišče šele v 71. minuti. Nemški Hrvat se je vzdržal komentarjev, na jasnem pa si je, da ga pri Bayernu, kjer je nekoč igral, zdaj čakajo še nemirni dnevi. Pred vrati pa je v soboto veliki derbi v Dortmundu ...

Preberite še:

Komentarji: