Lyonu je liga prvakov dala krila

Nogometno prvenstvo je v 2. kolu s prepričljivo zmago začel tudi eden od dveh francoskih polfinalistov. Memphis Depay je zabil tri gole.
Fotografija: Nizozemski napadalec Memphis Depay je s trojčkom golov napovedal Lyonov boj za prvaka v francoskem nogometnem prvenstvu. FOTO: Philippe Desmazes/AFP
Odpri galerijo
Nizozemski napadalec Memphis Depay je s trojčkom golov napovedal Lyonov boj za prvaka v francoskem nogometnem prvenstvu. FOTO: Philippe Desmazes/AFP

Uvrstitev v polfinale lige prvakov je Lyonov štart v ligue1 preložila za teden dni. Odkritje zaključnega turnirja najboljše osmerice klubov v Evropi se je očitno osvežil in napolnil baterije ter prepričljivo s 4:1 odpravil prvega tekmeca v sezoni Dijona.

Gostje so sicer prvi zadeli (Aurelien Scheidler) že v 14. minuti, toda Lyon je v razmaku od 39. minute do 66. izpeljal preobrat, v katerem je imel glavno besedo Nizozemec Memphis Depay. Začel in končal je Lyonov strelski pohod. Prvega in zadnjega je dosegel iz enajstmetrovke, vmes pa še iz igre. Enega je z avtogolom dosegel še Wesleyja Lautoe.

Lyon bi v tej sezoni utegnil ogroziti primat Paris St. Germaina, saj se lahko povsem posveti domačemu prvenstvu, ker si ni priigral uvrstitve v evropske pokale.

Parižani bodo sezono odprli šele 10. septembra.


Preberite še:

Komentarji: