Madridski Real prehitel Barcelono

Nogometaši kraljevskega kluba v gosteh z 2:1 premagali igralce Reala Sociedada.
Fotografija: Zvezdniki madridskega Reala so se takole veselili zmage v San Sebastianu. FOTO: Vincent West/Reuters
Odpri galerijo
Zvezdniki madridskega Reala so se takole veselili zmage v San Sebastianu. FOTO: Vincent West/Reuters

Ljubljana – Zvezdniki madridskega Reala so izkoristili petkov spodrsljaj nogometašev Barcelone (0:0 s Sevillo). V derbiju 30. kola so izbranci Zinedina Zidana v San Sebastianu z 2:1 (0:0) premagali Real Sociedad in se zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah zavihteli na vrh lestvice v španskem prvenstvu.

Madridčani so prešli v vodstvo v 50. minuti, ko je sodnik dosodil enajstmetrovko, ker je domači branilec v kazenskem prostoru nepravilno oviral Viniciusa. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Sergio Ramos. Zatem so pobudo prevzeli gostitelji in prek Adnana Januzaja v 68. minuti dosegli gol, ki pa ga je sodnik zaradi domnevnega položaja razveljavil.

Le nekaj trenutkov zatem je prvi strelec gostov Karim Benzema (70.) sprejel žogo v kazenskem prostoru, po mnenju Baskov z roko, in s strelom po tleh zatresel mrežo za 2:0. Do konca tekme je Sociedadu prek Mikela Merina (83.) uspelo le ublažiti poraz.
V domačem moštvu so bili po tekmi zelo nezadovoljni s sojenjem, zagotovo pa to velja tudi za navijače Barcelone.

V preostalih dveh nedeljskih tekmah je Valencia z 2:0 premagala Osasuno, Celta Vigo pa kar s 6:0 Alaves. Vprašanje zmagovalca so rešili do 27. minute, do takrat so dosegli dva gola, na igrišču pa ostali z igralcem več, saj je sodnik izključil igralca Leganesa Martina Aguirregabirio.




 

Preberite še:

Komentarji: