Bayern obnovil prednost štirih točk

Potem ko so včeraj odigrali večino tekem 26. kola, so bili Nemci aktivni tudi danes, zadnja tekma jutri v Bremnu.
Fotografija: Robert Lewandowski je z 11 m dosegel prvi gol za Bayern po nadaljevanju sezone. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Robert Lewandowski je z 11 m dosegel prvi gol za Bayern po nadaljevanju sezone. FOTO: Reuters

Tako kot dan prej Borussia je tudi vodilni Bayern München ob nadaljevanju nogometne bundeslige vpisal tri točke.

Prvi gol za Bavarce, ki imajo osem kol pred koncem štiri točke prednosti pred moštvom iz Dormunda in lovijo osmi zaporedni naslov nemških prvakov, je pri Unionu z enajstih metrov dosegel najboljši strelec Robert Lewandowski (40. minuta), zmago v Berlinu je potrdil francoski bočni branilec Benjamin Pavard (81).

Pred tem sta se Köln in Mainz razšla z 2:2, gostje so po zaostanku z 0:2 prišli do pomembne točke v boju za obstanek. Jutri bo še tekma Werder Bremen – Bayer Leverkusen (20.30). Vse tekme 26. kola so bile zaradi pandemije novega koronavirusa odigrane brez gledalcev.

Včerajšnji dan je zaznamoval porurski derbi v Dortmundu. Norveški najstniški zvezdnik Erling Haaland je dosegel prvi gol v bundesligi po premoru zaradi pandemije novega koronavirusa. Na derbiju je za Borussio Dortmund proti Schalkeju zabil gol v 29. minuti tekme (svojega 10. v zgolj devetih tekmah), Borussia je zmagala s 4:0 (2:0).

Mainz se je veselil dveh golov v drugem polčasu. FOTO: Reuters
Mainz se je veselil dveh golov v drugem polčasu. FOTO: Reuters


Na igrišče se je vrnil tudi Kevin Kampl, ki je bil podajalec za izenačenje Leipziga; ta je doma remiziral s Freiburgom 1:1 (0:1).



Preberite še:

Komentarji: