Manciniju trda prede

Trenerju italijanskega nogometnega prvoligaša Interja zaradi domnevne vpletenosti v goljufijo grozi zaporna kazen.

Objavljeno
12. maj 2016 11.15
reu SOCCER-CHAMPIONS/
J. P.
J. P.

Rim - Trenerju italijanskega nogometnega prvoligaša Interja, Robertu Manciniju, trda prede. Zaradi domnevne vpletenosti v goljufijo mu namreč grozi zaporna kazen, rimsko tožilstvo je zanj zahtevalo triinpolletno zaporno kazen, saj naj bi tudi njegove prstne odtise odkrili pri stečaju nepremičninskega podjetja Img Costruzioni.

Enainpetdesetletnega strokovnjaka, ki je na klop modro-črnih drugič v trenerski karieri sédel predlani, tožilstvo preganja, ker je bil solastnik propadlega podjetja. Inter, katerega mrežo čuva nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović, pred zadnjim kolom »serie A« drži četrto mesto na razpredelnici, ki mu ga ne more odščipniti nihče več, kar pomeni, da bo milanski velikan v prihodnji sezoni nastopil v skupinskem delu evropske lige.

Buffon in Barzagli ostajata člana »stare dame«

Gigi Buffon bo član stare dame vsaj še dve leti. Foto: Giorgio Perottino/Reuters.


Italijanski šampion Juventus pa je podaljšal sodelovanje z dvema izkušenima igralcema, 38-letnim vratarjem Gigijem Buffonom in 35-letnim branilcem Andreo Barzaglijem, ki bosta člana »stare dame« (vsaj) še do leta 2018. Že prejšnji teden so za enako časovno obdobje v klubu podaljšali sodelovanje tudi z dosedanjim trenerjem Massimilianom Allegrijem. »Privilegij je imeti Gigija za kapetana. To je človek, ki lahko naredi razliko - tako na igrišču kot v garderobi,« je pojasnil predsednik črno-belih Andrea Agnelli.

»Ponosem in vesel sem, da so v klubu pokazali, kako mi zaupajo,« pa je pristavil Buffon, ki ima pri Juventusu že skorajda inventarno številko, saj je iz Parme prestopil že pred desetletjem in pol. Skupaj z Barzaglijem, ki je član italijanskega prvaka od leta 2011, ko se je v Torino preselil iz Wolfsburga, sta kolektivu pomagala do zadnjih petih šampionskih lovorik, oba pa sta tudi kandidata za majico »azzurrov« na prihajajočem euru v Franciji.