Mandarić izrekel sožalje ob tragični smrti Leicestrovega lastnika

Ob tragični smrti Tajca je odprta žalna knjiga, v katero se je mogoče vpisati tudi prek medmrežja. Sožalje je že izrekel Riyad Mahrez.
Fotografija: Množice se priklanjajo preminulemu Leicestrovemu lastniku. FOTO: Eddie Keogh/Reuters
Odpri galerijo
Množice se priklanjajo preminulemu Leicestrovemu lastniku. FOTO: Eddie Keogh/Reuters

Leicester – Ob tragični smrti lastnika in predsednika nekdanjega angleškega nogometnega prvaka Leicestra, Tajca Vichaija Srivaddhanaprabhaja, ki je bil v soboto zvečer na krovu helikopterja, ki je strmoglavil takoj po vzletu (življenje so izgubili tudi preostali štirje ljudje v helikopterju), je svojcem pokojnega, upravi kluba in vsem ljubiteljem nogometa sožalje izrazil tudi Milan Mandarić, zdajšnji predsednik slovenskega prvaka Olimpije, svojčas pa med drugim tudi lastnik Leicestra.

Milan Mandarić je bil svojčas ravno tako lastnik Leicestra. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Milan Mandarić je bil svojčas ravno tako lastnik Leicestra. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Izguba za Leicester in nogomet


»Ob izgubi vašega predsednika in mojega dobrega prijatelja izražam iskreno sožalje družini, klubu in vsem ljubiteljem nogometa v Angliji. Gre za neprecenljivo izgubo za Leicester in za nogomet. Izgubili smo uglednega, dobrega človeka in velikega ljubitelja nogometa, ki je uspešno uresničil vizijo, ki sem jo začel v Leicestru. Klub je popeljal v vrh angleškega nogometa, navijačem je omogočil na videz nemogoče sanje, zaradi česar ga ne bomo nikoli pozabili,« je v sožalnem telegramu, objavljenem tudi na Olimpijini spletni strani, zapisal Mandarić.

Med navijači je bil zapisan z velikimi črkami. FOTO: Paul Ellis/AFP
Med navijači je bil zapisan z velikimi črkami. FOTO: Paul Ellis/AFP


Sožalje izrekel tudi Mahrez


Ob tragični smrti Tajca je odprta žalna knjiga, v katero se je mogoče vpisati tudi prek medmrežja, med tistimi, ki so že izrekli sožalje, je tudi alžirski bočni igralec Riyad Mahrez, član Manchester Cityja, ki si je v zmagoviti sezoni 2015/16 kruh služil pri senzacionalnem prvaku Leicestru. Gol v dvoboju s Tottenhamu je posvetil ravno Tajcu, ki je preminil v 61. letu starosti: »V Leicestru sem igral skoraj pet let, šef je bil izjemen človek, pri meni je imel posebno mesto. Zelo težko je.«

Vichai Srivaddhanaprabha je bil ena od petih žrtev strmoglavljenja helikopterja. FOTO: Rui Vieira/AP
Vichai Srivaddhanaprabha je bil ena od petih žrtev strmoglavljenja helikopterja. FOTO: Rui Vieira/AP

Preberite še:

Komentarji: