Mandarić prekrižal Nardina, ker sumi, da je prevarant

Prevzem nogometne Olimpije je padel v vodo. Italijanski poslovnež Gabriele Nardin se je izkazal za neresnega.

Objavljeno
21. avgust 2019 09.47
Posodobljeno
21. avgust 2019 09.47
Milan Mandarić do nadaljnjega ostaja na čelu Olimpije. Foto Blaž Samec
Ljubljana – Saga o morebitnem, dolgo napovedovanem odhodu Milana Mandarića iz nogometne Olimpije dobiva že prav neverjetne časovne podaljške. Odkar je spomladi zanimanje za prevzem upravljanja z zeleno-belim klubom iz glavnega mesta izrazil italijanski poslovnež spornega slovesa Gabriele Nardin, je edina stalnica, da se ne zgodi nič konkretnega. Mandariću, ki bi glede na svoje izkušnje iz poslovnega in nogometnega sveta vendarle lahko temeljiteje preveril lik in delo Nardina, je po naših informacijah dokončno prekipelo.

 

Prazne obljube


Po številnih praznih obljubah in nerealnih zgodbah, ki jih je poslušal v zadnjih mesecih, se je 80-letni ameriški poslovnež srbskega rodu odločil, da prekriža nesojenega poslovnega partnerja, ki je v preteklosti nogometno-poslovno pogorel že na Portugalskem, v Španiji in na Malti. MM se je tako že povsem osredotočil na tekmovalno sezono z Olimpijo. Status »večno odhajajočega šefa« bo torej podaljšal vsaj v bližnjo prihodnost. Morda celo do zime, ko bi moral za golo preživetje kluba, nikakor ne za povračilo lastnega vložka vanj, čim donosneje prodati ključne igralce. Zanj trenutno nima nobenih konkretnih, kaj šele privlačnih ponudb.

Kakšna je vloga Jermaniša?

Gabirele Nardin, čigar sin Kevin, je bil še v lanski sezoni član drugoligaša Jadrana iz Dekanov, je v tej sezoni na nekaj tekmah spremljal igre Olimpije v družbi nekdanjega slovenskega reprezentanta Alfreda Jermaniša. »Švicko« ni želel javno pojasnjevati Nardinovih načrtov in lastne vloge v projektu prevzemanja Olimpije. 

 

Kje so 3 milijoni evrov?


Spomnimo, da je Nardin od junija najmanj trikrat prepričal Mandarića, da zamakne rok plačila prvega dela plačila za upravljanje s klubom v višini 3 milijonov evrov. Zadnja pobožna želja je bila, da bi se konec avgusta končno lahko uresničil ugoden scenarij za predsednika zmajev, ki mu je zmanjkalo lastnega denarja za nadaljnje vlaganje v Olimpijo, ob tem pa ni pridobil sponzorja oziroma partnerja, ki bi lahko prevzel večji ali vsaj enakovreden del finančnega bremena. Naposled se je izkazalo, da Nardin nima denarja za resne posle na slovenski nogometni sceni, čeprav še naprej poskuša dajati vtis, da ima z zmaji resne poslovne in športne načrte. Govori se, da je Mandarića pretental na način, ki zahteva celo aktiviranje organov pregona.

3
milijone evrov bi moral v prvem obroku nakazati Gabriele Nardin za prevzem Olimpije

 

Blokirano Nardinovo podjetje


Podjetje GD Nova linija, ki ga je Nardin v Sloveniji ustanovil skupaj s Primorcem Darkom Filiputom, nekdanjim občinskim funkcionarjem v Izoli in članom političnih strank LDS in Pozitivna Slovenija, ima še danes blokiran račun, kar je razvidno na spletni strani ebonitete.si. Italijan je sicer pred poletjem nekaterim medijem zatrjeval, da gre za nesporazum in da bo to kmalu urejeno. Kot je slišati iz dobro obveščenih virov, Nardin (še) ni poravnal niti odvetniških in notarskih stroškov, ki so nastali pri sestavljanju sporazuma-pogodbe z Mandarićem oziroma Olimpijo. Vse to je bilo dovolj, da je Milan Mandarić obupal nad realizacijo posla z Nardinom. Če se pošalimo, pravzaprav ni nič novega: do nadaljnjega ostaja na čelu Olimpije.