Maradona kritičen do Messija

Nekdanji argentinski nogometni as trdi, da zvezdnik Barcelone v reprezentanci ni pravi vodja.
Fotografija: Diego Maradona je bil spet brez dlake na jeziku. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Diego Maradona je bil spet brez dlake na jeziku. FOTO: AFP

Buenos Aires – Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona se je z besedami spravil nad rojaka Lionela Messija. Kot pravi, ga ne bi smeli imeti za nogometnega boga, saj dobitnik petih nazivov za najboljšega igralca na svetu po njegovem ni pravi vodja na igrišču.

Maradona, ki skupaj z Brazilcem Pelejem velja za enega najboljših v zgodovini najpomembnejše postranske stvari na svetu, je ocenil, da Messi kaže en obraz na tekmah Barcelone in drugega v reprezentanci. "Messija ne bi smeli (pre)več poveličevati," je poudaril Maradona v pogovoru za Fox Sports.

"Messi je Messi, ko nosi dres Barcelone, ko pa igra za Argentino, kaže povsem drugačen obraz. Je izvrsten igralec, ni pa vodja. Nesmiselno je delati vodjo iz igralca, ki gre pred začetkom tekme dvajsetkrat na stranišče," je bil kritičen Maradona, ki je imel pri tem v mislih veliko živčnost 31-letnega Argentinca, ki včasih pred pomembnimi tekmami celo bruha.


Z Barcelono osvojil vse, z Argentino (še) ničesar


Messi, ki je z Barcelono osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, z reprezentanco še ni osvojil nobene lovorike. Vse štiri zaključne dvoboje na velikih turnirjih je z Argentino izgubil - trikrat na turnirju Cope Americe, leta 2014 pa v finalu svetovnega prvenstva v Braziliji. Poleg tega v izločilnih bojih svetovnih prvenstev še ni dosegel nobenega zadetka.

Na letošnjem šampionatu v Rusiji je doživel novo razočaranje, ko se z Argentino ni prebil med najboljših osem reprezentanc – v četrtfinalu jo je premagala poznejša zmagovalka turnirja Francija. Messi si je po tistem porazu vzel daljši premor od reprezentančnega nogometa.

Maradona, ki se ta čas nahaja v Mehiki, kjer deluje kot trener drugoligaša Doradosa, je povedal še, da je Lionelov premor smiseln. "V tem trenutku ga ne bi klical. A nikoli ne reci nikoli. Moramo ga osvoboditi pritiska," je nakazal, kaj bi znala biti glavna težava Messijeve reprezentančne kariere. Argentina je sicer v četrtek s 4:0 premagala Irak, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec. Tako je zmagala še tretjič zapored po SP. Težji preizkus jo čaka v torek, ko se bo v Savdski Arabiji na prijateljski tekmi srečala z Brazilijo.

Komentarji: