Maribor bo v Stožicah videl, ali bo že šampion

V uvodni tekmi 33. kola 1. SNL je Rudar včeraj premagal Gorico. Danes najprej v Stožicah derbi Ljubljanske kotline, zvečer v Celju pa še štajerski.
Fotografija: Po zeleno-beli zaušnici se lahko Mariborčani (na fotografiji Dino Hotić) že nocoj veselijo naslova prvaka. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Po zeleno-beli zaušnici se lahko Mariborčani (na fotografiji Dino Hotić) že nocoj veselijo naslova prvaka. FOTO: Tadej Regent/Delo

Olimpija je le preložila mariborsko šampionsko čago – morda na današnji večer. V 33. kolu 1. SNL bo Maribor gostoval v Celju, za potrditev 15. naslova prvaka pa se bo morala iziti računica v Stožicah. Če bodo zmagale Domžale ali bo neodločeno in bo Maribor zmagal v Celju, bo v areni Z'dežele že odmevalo "šampioni, šampioni". Drugi dve današnji tekmi bosta v Kranju in Kidričevem, prva pa je bila včeraj v Novi Gorici, kjer je Rudar z zmago z 2:1 Gorico še bolj približal dodatnim kvalifikacijam.

Kranj: Triglav – Krško (sodnik Bojan Mertik, 14.50): Kranjčani upajo, da so Krčani samo še v rekreativnem ritmu in brez volje, saj bi brez velikega naprezanja in morebitnih žrtev zadržali prednost pred Goričani. Bolj kot nogometnim podrobnostim bi se domači trener Dejan Dončič lahko posvetil mentalni pripravi, da igralci že pred prvim sodnikovem žvižgom ne bi bili zmagovalci.

Ljubljana: Olimpija – Domžale (Dragoslav Perić, 17): Pozabite šov v Ljudskem vrtu, derbi Ljubljanske kotline z Domžalami bo za Olimpijo in trenerja Safeta Hadžića veliko bolj zahteven, toda koristen za selekcijo za naslednjo sezono. Trener, ki je po mariborski zmagi seveda prejel tudi predsednikove čestitke, ne pa še zagotovila, da bo še sedel na trenerskem stolčku tudi v novi sezoni, bo imel na voljo še močnejšo izbiro igralcev, potem ko se bosta vrnila do velikega derbija nepogrešljiva Asmir Suljić in Tomislav Tomić. Domžalčani so v Stožicah nenavadno navdihnjeni in nabrušeni. Olimpijin skalp jim pomeni celo več kot Mariborov. Olimpija je resda v ritmu, ki ni najbolj ustrezen za ligaško tekmovanje, ker v njem ne more več ne gor ne dol in se pripravlja za zadnje dejanje sezone, finalno tekmo pokala NZS, a je vsaka zmaga vendarle dobrodošla za ohranjanje zaupanja navijačev.

Ljubljančani so v formi, ki jo želijo le še izboljšati do pokalnega finala 30. t. m. proti Mariborčanom. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ljubljančani so v formi, ki jo želijo le še izboljšati do pokalnega finala 30. t. m. proti Mariborčanom. FOTO: Leon Vidic/Delo


Kidričevo: Aluminij – Mura (Matej Jug, 19): 0:3 je v zmagah v tej sezoni. In bliže je 0:4 kot 1:3. Sobočani so nabrušeni za Evropo, tako rekoč vse imajo v svojih nogah. Vključno z zadnjo tekmo, ko bodo v Fazaneriji gostili neposredne tekmece Celjane. Ampak po malem na 4. mesto upajo tudi v domačem taboru, ki z zmago in ob upoštevanju poraza Celja niso brez možnosti.

Trener Mure Ante ŠŠimundža se nadeja, da se bo v Kidričevem razpletlo po prekmurskih željah. FOTO: Tadej Regent/Delo
Trener Mure Ante ŠŠimundža se nadeja, da se bo v Kidričevem razpletlo po prekmurskih željah. FOTO: Tadej Regent/Delo


Celje: Celje – Maribor (Nejc Kajtazović, 20.15): Vijolični si pogosto samo otežujejo življenje s previsoko postavljenimi letvicami in pravili obnašanja. Občasne nerodnosti, zdrsi ali zaušnice jih samo opozarjajo, da se slovenski nogomet ne vrti izključno okoli njih in da so lahko poučne tudi za najboljše. Naj bi bile, ampak športnega direktorja Zlatka Zahovića in trenerja Darka Milaniča prav nič ne »zatrese«, kaj šele premakne. Kaj sta glavna krojača, gluha na odzive drugih, pripravila za štajerski derbi? Na zadnjih dveh gostovanjih, na katerih je Maribor v dveh zmagah zabil 9 golov (5:0, 4:0), je bila letvica postavljena visoko. Zdaj bi bila Zahović in Milanič, tako kot še vedno zvesti navijači, zadovoljna z minimalno zmago, ki bi lahko bila tudi šampionska. Seveda ob idealnem razpletu v Stožicah. Ampak za mariborsko igro za užitek in tekmovalno bodo največ naredile Domžale. Po malem pa tudi Celjani, ki imajo v boju za 4. mesto sila zahteven spored.

Več iz te teme:

Komentarji: