Maribor v 94. minuti ob zmago

V 2. kolu 1. SNL je bil Tabor za prvo zmago boljši od Celja. V nedeljo še v Murski Soboti in Stožicah.
Fotografija: Dino Hotić (v sredini) je z izjemnim golom Mariboru priigral vodstvo, Rok Kronaveter pa je z neprimernimi beesedami zasul glavnega sodnika Asmirja Sagrkovića in Velenjčanom omogočil srečen zaključek tekme. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Dino Hotić (v sredini) je z izjemnim golom Mariboru priigral vodstvo, Rok Kronaveter pa je z neprimernimi beesedami zasul glavnega sodnika Asmirja Sagrkovića in Velenjčanom omogočil srečen zaključek tekme. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Kakšna drama v Velenju. Rudar je bil na pragu poraza proti Mariboru, toda izjemen gol Dina Hotića iz 11. minute je v četrti minuti sodnikovega dodatka izničil Dominik Radić. Do prve zmage pa je v 2. kolu 1. SNL prišel novinec Tabor. To je bil sobotni ligaški izkupiček, jutri pa bosta še tekmi v Murski Soboti in Stožicah. Že včeraj je Aluminij z drugo zmago (proti Triglavu z 2:1) zasedel vrh lestvice.


Kronaveter je jezikal


Sedemdeset minut je imel Maribor v Velenju vse pod nadzorom, vodstvo po čudovitem Hotićevem projektilu z 20 m, rutinsko igro in tudi dovolj priložnosti za drugi gol, potem pa si je Rok Kronaveter privoščil dve, tri kletvice, s katerimi je zasul glavnega sodnika Asmirja Sagrkovića. Zaslužil si je izključitev, četudi je bil zaradi nedosojenega prekrška 20 m od velenjskih vrat upravičeno jezen. A tako izkušeni nogometaš bi vendarle lahko bil bolj previden pri izbiri besed.


Maribor je zadnjih dvajset minut resda trpel, a vseeno ni dovolil veliko priložnosti gostiteljem. Toda prav ob koncu tretje minute sodnikovega dodatka je rezervist Luka Lovenjak ušel Denisu Klinarju na levi strani in pred vrata poslal močan predložek po tleh, ki ga je na drugi vratnici v mrežo potisnil Radić.

Mariborski dvojec vodilnih, športni direktor Zlatko Zahović in trener Darko Milanič, v naslednjih dnevih ne bo imel mirnega spanca. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Mariborski dvojec vodilnih, športni direktor Zlatko Zahović in trener Darko Milanič, v naslednjih dnevih ne bo imel mirnega spanca. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Mariborski trener Darko Milanič po uvodnem porazu proti Triglavu v Ljudskem vrtu ne bo imel mirnega spanca pred tednom velikih izzivov: najprej bodo Mariborčani v Ljudskem vrtu v sredo v 2. kolu kvalifikacij za ligo prvakov gostili švedskega prvaka AIK iz Stockholma, potem pa v nedeljo še v velikem derbiju slovenskega prvenstva Olimpijo.


Sever najprej v prečko, nato v mrežo


Po porazu z 0:2 proti Aluminiju v uvodnem dejanju sezone si Tabor pred domačim občinstvom ni privoščil še drugega spodrsljaja. Nasprotno, dosegel je prvo zmago, potem ko je prvi prvoligaški gol zabil 21-letni Leon Sever, eden od štirih slovenskih igralcev v začetni enajsterici novinca v 1. SNL. Drugi so bili še vratar Arian Rener, kapetan Klemen Nemanić in Erik Salkič.

Izolan vzgojen pri Kopru je Sežancem priigral zmago v 37. minuti, ko je po akciji iz kota v drugem poskusu matiral gostujočega vratarja Metoda Jurharja. S prvim strelom je zatresel prečko, z drugim, ko so se Celjani nespretno branili, je bil natančnejši.
Slabim Celjanom, ki jim prav nič ni šlo od nog, je gostovanje v Sežani pokvaril še napadalec Dario Vizinger. Hrvat si je zaradi vlečenja tekmeca za dres v 59. minuti prislužil drugi rumeni karton in rdečega.

Današnja izida


Rudar : Maribor 1:1 (0:1)


Štadion Ob jezeru, gledalcev 1200, sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika).
Strelca: 0:1 – Hotić (11), 1:1 – Radić (Lovenjak, 90).
Rudar: Stopajnik, Pušaver (od 46. Vošnjak), Filipović, Kašnik, Krefl, Hrubik (od 87. Lovenjak), Črnčič, Kobiljar, Radić, Škoflek, Tučić (od 74. Tomašević).
Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 76. Pihler), Kronaveter, Kotnik, Mešanović (od 75. Tavares).
Rdeča kartona: Kronaveter (71), Handanović (90).


CherryBox 24 Tabor : Celje 1:0 (1:0)


Štadion Rajko Štolfa, gledalcev 600, sodnik David Šmajc (Predoslje).
Strelec: 1:0 – Sever (37).
Cherrybox24 Tabor: Rener, Ristić, Nemanjič, Zebić, Salkić, Sever (od 90. Bongongui), Babić, Mihaljević (od 81. Vukelić), Milošev, Sikimić, Stevanović (od 86. Aliaj).
Celje: Jurhar, Travner, Stojinović, Zaletel, D. Štraus, Benedičič (od 52. R. Štraus), Pungaršek (od 78. Štravs), Novak, Kerin (od 52. Božić), Lotrič, Vizinger.
Rdeči karton: Vizinger (59, 2RK).


Aluminij : Triglav 2:1 (0:1, Vrbanec, Štor; Mlakar) – v petek.


Nedelja:


Mura – Bravo (18.00).
Olimpija – Domžale (20.10).


Vrstni red: Aluminij 6, Olimpija, Triglav in Tabor po 3, Rudar 2, Domžale, Mura, Celje in Maribor po 1, Bravo 0.

Več iz te teme:

Komentarji: