V Sežani hud polom Mariborčanov, visoka zmaga Olimpije

Ljubljanski nogometaši potrdili vlogo favoritov proti igralcem velenjskega Rudarja.
Fotografija: Nogometaši Tabora so povsem zasluženo premagali Mariborčane. FOTO: Matej Glavina
Odpri galerijo
Nogometaši Tabora so povsem zasluženo premagali Mariborčane. FOTO: Matej Glavina

Ljubljana – V nogometnem državnem prvenstvu bodo 32. krog danes sklenili veliki favoriti v boju za lovoriko. Vodilna Olimpija je v Stožicah kar s 5:0 odpravila zadnjeuvrščenega velenjskega Rudarja, Maribor pa je doživel polom pri Taboru v Sežani. Po prvem polčasu so vijolični zaostajali z 1:3, na koncu pa izgubili z 1:4.

Dvoboj so bolje začeli Mariborčani, ki so z zadetkom Špira Peričića v sedmi minuti prešli v vodstvo z 1:0. Toda že v naslednjem (nasprotnem) napadu so gostitelji izenačili, potem ko je vratarja Jasmina Handanovića premagal Kevin Grobry. Za Tabor sta v prvem delu v polno zadela še Stefan Stevanović (26.) in Erik Salkić (45.).

V drugem polčasu je visoko zmago Tabora z golom v 56. minuti potrdil še Leon Sever.

Mariborčani in Sežanci so se sicer v tej sezoni med seboj pomerili že četrtič. Vijolični so avgusta lani pred svojimi navijači zmagali s 4:2, Primorci pa so se jim dobra dva meseca pozneje na štadionu Rajka Štolfa oddolžili s še višjo zmago – 4:1. Tretja medsebojna tekma se je konec letošnjega februarja v Mariboru razpletla brez golov in zmagovalca.


Sijajen štart in večer Anteja Vukušića


V Stožicah je blestel Ante Vukušić, ki je zabil štiri gole (v 1., 35., 40. in 46. minuti) in na ta način prispeval levji delež k visoki zmagi Olimpije nad velenjskim Rudarjem. En zadetek je dosegel tudi Luka Menalo (17.).

Ljubljančani so se tako spet utrdili na vrhu lestvice, pred drugouvrščenimi Celjani imajo štiri točke naskoka. Mariborčani na tretjem mestu za vodilno Olimpijo zaostajajo za sedem točk.




Preberite še:

Komentarji: