Matjaž Kek določil borce za Severno Makedonijo in Avstrijo

Slovenski nogometni selektor brez presenečenj pri seznamu za kvalifikacije za evropsko prvenstvo
Fotografija: Jan Oblak bo spet zadnji branik slovenske izbrane vrste. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Jan Oblak bo spet zadnji branik slovenske izbrane vrste. FOTO: Roman Šipić/Delo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na odločilnih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Severni Makedoniji in Avstriji. Kek računa na preverjene moči, zaradi poškodbe pa ni Domna Črnigoja.


Slovenci se bodo s Severno Makedonijo pomerili 10. oktobra v Skopju, z Avstrijo pa 13. oktobra v Stožicah. Da bosta tekmi zelo pomembni, dokazuje že stanje na lestvici skupine G, kjer po šestih tekmah vodi Poljska s 13 točkami, Slovenija je druga z 11, sledijo pa Avstrija z 10, Severna Makedonija in Izrael z osmimi ter Latvija, ki je še brez točk.

Poljska je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 22., Slovenija 58., Severna Makedonija pa 69.


Nazadnje neodločen izid


Slovenska vrsta, ki bo priprave začela 6. oktobra, se je z Avstrijo doslej merila trikrat, enkrat je zmagala, dvakrat pa izgubila, nazadnje v teh kvalifikacijah junija v Celovcu z 0:1.

Z Makedonci pa so se Slovenci srečali petkrat, nazadnje marca v Stožicah, ko je bilo 1:1. Pred tem je Slovenija vpisala zmago in tri poraze.

Seznam za Severno Makedonijo in Avstrijo: - vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Nejc Vidmar (Olimpija); branilci: Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Soči), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Miha Blažič (Ferencvaros), Jure Balkovec (Empoli), Uroš Korun (Piast Gliwice);

zvezni igralci: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahče), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Denis Popović (Zürich), Žan Majer (Lecce);

napadalci: Tim Matavž (Vitesse), Roman Bezjak (Apoel), Robert Berić (Saint-Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Komentarji: