Mehika premagala Haiti za finale turnirja Gold Cup

Azteški nogometaši bodo lovili enajsti naslov prvaka Srednje in Severne Amerike ter Karibov
Fotografija: Raul Jimenez je odločil z zadetkom iz najstrožje kazni. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Raul Jimenez je odločil z zadetkom iz najstrožje kazni. FOTO: AFP

Nogometaši Mehike so prvi finalisti prvenstva Srednje in Severne Amerike ter Karibov. Davi so v polfinalu v ameriški zvezni državi Arizoni premagali reprezentanco Haitija z 1:0 (0:0, 0:0).

Mehičani se bodo v finalu pomerili z boljšim iz obračuna med nogometaši Jamajke in gostitelji turnirja ZDA, šestkratnimi zmagovalci in branilci naslova. Ta polfinale bo v Nashvillu v četrtek zjutraj po slovenskem času.

Izid prvega polfinalnega obračuna turnirja Concacaf Gold Cup oziroma Copa de Oro de la Concacaf se je po izteku rednega časa končal z 0:0. Zato sta ekipi odigrali še polurni sodnikov dodatek, v katerem pa so bili spretnejši Mehičani.
 

Konec sanjskega niza


Sodnik je namreč že takoj po začetku podaljška dosodil najstrožjo kazen. V prerivanju pred golom je dosodil prekršek nad mehiškim igralcem. Raul Jimenez pa je priložnost z bele točke tudi izkoristil, vratar Haitija Johnny Placide je bil nemočen.

Mehičani so izid 1:0 ohranili do konca dodatka in se veselili uvrstitve v finale prvenstva, v katerem bodo lovili še enajsti naslov na tem turnirju. Haiti pa je končal sanjski niz, v katerem je v četrtfinalu izločili dvakratne prvake tega turnirja Kanadčane za premierni nastop v polfinalu zlatega pokala.

Komentarji: