Milan dosegel dogovor z Ibrahimovićem

Švedski nogometaš se igralsko vrača v padlega italijanskega klubskega velikana.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović bo spet Milanov rdeče-črn. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović bo spet Milanov rdeče-črn. FOTO: Reuters

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović bo v skladu z napovedmi in pričakovanji kariero nadaljeval v elitni italijanski nogometni ligi serie A v dresu nekdanjega velikana Milana. Zvezdniški napadalec je dosegel uvodni šestmesečni dogovor z Milanom.

Po koncu igranja v ZDA se je Ibrahimović že novembra odločil, da se bo iz Amerike znova vrnil v Evropo in zaigral za italijanskega prvoligaša iz Milana AC Milan. Stvar pogajanj je bila le višina plače.

Ibrahimović pristal na vrnitev v Milano, italijanski klub in švedski napadalec sta se zavezala, da bosta v naslednjih dveh dneh podpisala pogodbo do junija 2020 z možnostjo podaljšanja.
 

Tri milijone plače


Ibrahimović je že igral za nekdanjega italijanskega nogometnega velikana v letih od 2010 do 2012, ko je zabil 42 golov na 61 ligaških tekmah ter Milanu leta 2011 pomagal osvojiti zadnji scudetto.

Klub je Ibrahimoviću za pol leta ponudil osnovno plačo v višini tri milijone evrov, brez dodatkov v primeru doseženih golov in števila nastopov. Šved pa se bo v skladu s temi poročili svojim novim soigralcem na treningu v Milanellu pridružil 30. decembra.

Milančani so na 11. mestu prvenstvene lestvice daleč od mest, ki bi jim zagotavljala igranje v evropskih pokalih.
 

Komentarji: