Olimpija zanikala prodajo kluba Zdravku Mamiću

Ljubljančani naj bi po trditvah enega od hrvaških medijev že imeli novega lastnika.
Fotografija: Milan Mandarić želi čim prej zaključiti svojo zgodbo v Olimpiji. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Milan Mandarić želi čim prej zaključiti svojo zgodbo v Olimpiji. FOTO: Mavric Pivk

Dva dneva pred naslednjo evropsko tekmo nogometašev Olimpije je pricurljala v javnost informacija, po kateri naj bi Milan Mandarić prodal ljubljanski klub skupnim vlagateljem iz Italije in Hrvaške. Prve predstavlja Daniele Nardin, druge – Zdravko Mamić.

Nekdanji izvršni podpredsednik zagrebškega Dinama, ki neuradno še vedno obvladuje najuspešnejšo hrvaško športno inštitucijo, ta čas resda prebiva v Međugorju, saj bi ga na Hrvaškem aretirali in mu sodili za domnevno pranje denarja in utajo davkov s poslovanjem njegove družine okrog Dinama.

Zdravko Mamić (desno) naj bi bil v ozadju novih vlagateljev v ljubljansko Olimpijo. FOTO: Bruno Konjević/Cropix
Zdravko Mamić (desno) naj bi bil v ozadju novih vlagateljev v ljubljansko Olimpijo. FOTO: Bruno Konjević/Cropix


Hrvaški spletni portal Sportnews.hr je lansiral v javnost novico, da je »po naših podatkih vse dogovorjeno z Mandarićem, Mamić prihaja v Olimpijo z italijanskimi partnerji, ki bodo spremenili celotno organizacijsko in lastniško strukturo kluba. V klubu bo ostal le športni direktor Fabijan Komljenović. V lastništvu Mamića se bo znašel še en klub iz Slovenije, in sicer Brežice 1919, ki bodo postale podružnica Olimpije. Tja je namreč že prišel trener Vito Butorac iz Dinamove nogometne šole«.

Mandarić je pred tedni potrdil, da bo letos zanesljivo končal svojo zgodbo v Sloveniji, da ima na mizi ponudbe dveh članov angleške premier league in da se želi vrniti tudi v ZDA. Po nekaterih informacijah išče tudi kupca za svoje nepremičnine v slovenski metropoli.

Odziv vodstva Olimpije objavljamo v celoti:

Zgodba, ki so jo včeraj objavili na hrvaškem medijskem portalu sportnews.hr o tem, da naj bi NK Olimpija prevzel Zdravko Mamić, sodi v kategorijo navadnih 'fake news' medijskih produktov. Ključne trditve, zapisane v članku, ki so ga prevzeli tudi nekateri mediji v Sloveniji in v regiji, so neresnične in so namenjene izključno zavajanju javnosti, zato si ne zaslužijo resnega komentarja. Povsem razumivo je, da so dogajanja v NK Olimpija zanimiva tudi za ustvarjalce različnih »privlačnih medijskih zgodbic«, a tudi take zgodbice bi morale vsebovati vsaj kanček resnice, ki ga v omenjeni objavi na sportnews.hr ni. Vse relevantne informacije, povezane z delovanjem NK Olimpija in prihodnostjo kluba, bomo sporočili pravočasno in po uradni poti.

Preberite še:

Komentarji: