Milanič: Smo v top formi, škoda, da je LP konec

Darko Milanič je bil po tekmi s Sevillo zadovoljen, a je hkrati poudaril, da je Maribor ravno ujel evropski ritem.

Objavljeno
07. december 2017 10.08
MILANIČ Darko, trener NK Maribor, na tiskovni konferenci Lige prvakov, 21.8.2017, Maribor [darko milanič, nk maribor, liga prvakov, nogomet]
N. Gr, STA
N. Gr, STA
Maribor - Darko Milanič je z nogometaši Maribora v ligi prvakov v sezoni 2017/18 osvojil tri točke, od zvestih navijačev vijoličastih so se slovenski prvaki poslovili z nedoločenim izidom proti Sevilli (1:1). Milanič meni, da je škoda, ker je lige prvakov konec, saj so v odlični formi. Martina Milca in Marcosa Tavaresa je pohvalil z izbranimi besedami.

»Kar nekaj časa že kažemo izredno povezanost. Bolj kot se je liga prvakov bližala koncu, bolj smo bili pripravljeni 'odgarati' tekmo 100-odstotno. To nas dela dobre,« je po tekmi zadnjega kroga lige prvakov s Sevillo menil Milanič.

»V prvem polčasu smo bili iz protinapadov zelo bojeviti, zadeli smo, med branjenjem smo bili malo preveč pred svojimi vrati in smo zaradi tega izgubljali preveč moči. Jasno je bilo, da bomo v drugem polčasu trpeli. Zaradi njihove posesti žoge, tehničnih sposobnosti, smo morali pomagati drug drugemu. Ko tako delaš, izgubljaš moči,« se je še na obračun z Andaluzijci ozrl strateg Maribora.

Milanič je prvo menjavo opravil šele v 79. minuti, ko je na igrišče poslal izkušenega Dareta Vršiča. Mnogi so se ob to obregnili, saj so bili mnenja, da bi moral trener državnih prvakov prej osvežiti svojo ekipo.

»Zakaj nisem menjal? Ker sem videl, da moštvo dobro stoji na igrišču, ima nadzor,« je odgovoril Milanič na očitke, za konec pa je dodal: »Ukvarjal sem se s tem, kdaj in koga menjati. Do gola nisem videl, kaj bi dobili boljšega, ker smo bili zelo dobri.«

Na koncu sta se iz mariborske ekipe v izločilne boje prebila Liverpool in Sevilla, Spartak si je izboril evropsko ligo, Maribor pa je evropske boje končal na četrtem mestu. Takšen vrstni red so mnogi pričakovali po žrebu skupin. To se je uresničilo, a Milanič je dal jasno vedeti, da si je z igralci želel še kaj več.

»Na začetku, ob žrebu, je bila to realna ocena. Nam manjka zmaga proti Spartaku, da bi še naprej igrali v Evropi. Bili smo blizu, da se nam uresničijo želje. Lestvico smo si postavili drugače kot večina.«

Nikakor pa ni mogel mimo nove odlične predstave Martina Milca, ki se je izkazal z obrambnimi nalogami in podajo za edini gol legende Maribora Marcosa Tavaresa.

»Martin je odličen, še več kot to. Je v pravi formi. Verjamem, da bo obdržal visoko raven pripravljenosti. Tavares je iskal ta gol v ligi prvakov. Na koncu njegove druge sezone v ligi prvakov ga je dobil. Z njim sem zelo, zelo zadovoljen. Toliko golov je dosegel v kvalifikacijah kot nihče. Škoda, da proti Sevilli ni dosegel še enega. Po tekmi smo se šalili, da bi bilo dobro, če bi zadel še enkrat, ker bi lažje zmagali,« je z nasmeškom razložil 49-letni Primorec.

Na vprašanje, kako ga je liga prvakov izmučila, pa je na kratko dejal: »Če pogledamo v kakšnem stanju je ekipa in jaz, je škoda, da je lige prvakov konec. Smo v 'top' formi.«