Bavarci povsem osmešili Katalonce

Nogometaši münchenskega Bayerna kar z 8:2 (4:1) odpravili zvezdnike Barcelone.
Fotografija: Thomas Müller (na sredini) je že v peti minuti popeljal Bayern v vodstvo. FOTO: Rafael Marchante/AFP
Odpri galerijo
Thomas Müller (na sredini) je že v peti minuti popeljal Bayern v vodstvo. FOTO: Rafael Marchante/AFP

Ljubljana – Na Štadionu luči v Lizboni se je končala tekma leta, kakor so tudi poimenovali težko pričakovani četrtfinalni (milijardni) obračun lige prvakov med nogometnima velikanoma Barcelono in Bayernom iz Münchna. Moštvi imata namreč v svojih vrstah igralce, ki so skupaj vredni kar 1,912 milijarde evrov! Prepričljive zmage s težko verjetnih 8:2 (4:1) so se veselili v nemškem moštvu.

Bavarci so hitro zagospodarili na igrišču in po lepi akciji že v peti minuti prešli v vodstvo po zadetku Nemca Thomasa Müllerja. Toda veselje nogometašev Bayerna ni trajalo dolgo, saj so Katalonci že tri minute pozneje izenačili, potem ko je lastno mrežo zatresel avstrijski branilec David Alaba.

Zatem so pobudo na igrišču prevzeli nemški prvaki, ki so terensko premoč kronali v 23. minuti, ko je v polno zadel še hrvaški reprezentant Ivan Perišić. Le šest minut pozneje je na 3:1 povišal Serge Gnabry, Nemec, čigar oče prihaja iz Slonokoščene obale.

Komaj dobro se je tekma nadaljevala, že je bilo 4:1 za Bayern. Ter Stegna je v 31. minuti še drugič premagal Müller.


Bavarci prvi polčas dobili kar s 4:1


Kanček upanja je Barceloni z golom v 64. minuti vlil Luis Suarez. FOTO: Manu Fernandez/AFP
Kanček upanja je Barceloni z golom v 64. minuti vlil Luis Suarez. FOTO: Manu Fernandez/AFP


Na začetku drugega polčasa je Kataloncem kanček upanja spet vlil Urugvajec Luis Suarez, ki je v 57. minuti znižal rezultat na 2:4. Toda novo klofuto jim je že šest minut pozneje prisolil še nemški reprezentant Joshua Kimmich, ki je po sijajnem prodoru in podaji ganskega Kanadčana Alphonsa Daviesa zadel za vodstvo s 5:2.

Svoj zadetek je dočakal tudi najboljši strelec Bayerna Robert Lewandowski, ki je v 83. minuti povišal na 6:2, najhujši poraz Barcelone v ligi prvakov pa je zatem z dvema goloma za končnih 8:2 zapečatil še Brazilec Philippe Coutinho (86. in 90.). Bavarci se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem sobotnega dvoboja Manchester City – Lyon.

»Da smo Barcelono odpravili z 8:2, je kar težko verjeti. To je res neverjetno in še en dokaz, kako kakovostno moštvo imamo,« je poudaril Kimmich. Navdušenja ni skrival niti Bayernov trener Hansi Flick: »Odigrali smo odlično tekmo, pohvaliti pa moram celotno ekipo. Da so fantje vseh 90 minut igrali v tako visokem ritmu, je res težko predstavljivo. Znova smo pokazali izjemen moštveni duh.«

Strelski dvoboj med argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem (Barcelona) in Robertom Lewandowskim (Bayern), ki sodita med najboljše napadalce na svetu, je z 1:0 dobil poljski as, nemški obračun za vratarsko št. 1 med Marcom Andrejem ter Stegnom (Barcelona) in Manuelom Neuerjem (Bayern) pa je pripadel slednjemu.

Kdo je nemška vratarska št. 1: Marc-Andre ter Stegen (levo) ali Manuel Neuer (desno)? FOTO: Christof Stache/AFP
Kdo je nemška vratarska št. 1: Marc-Andre ter Stegen (levo) ali Manuel Neuer (desno)? FOTO: Christof Stache/AFP


Pravico na tekmi je delil slovenski sodnik Damir Skomina.

Preberite še:

Komentarji: