Milijon evrov za Messijevo ogrinjalo

Nemoralna ponudba za kos obleke, s katero se je ogrnil argentinski zvezdnik ob slovesni razglasitvi za konec svetovnega prvenstva v nogometu 2022.
Fotografija: Med razglasitvijo naslova svetovnih nogometnih prvakov je Lionel Messi prejel posebno arabsko ogrinjalo. FOTO: Hannah Mckay/ Reuters
Odpri galerijo
Med razglasitvijo naslova svetovnih nogometnih prvakov je Lionel Messi prejel posebno arabsko ogrinjalo. FOTO: Hannah Mckay/ Reuters

Pravnik iz Omana je pripravljen odšteti milijon evrov za prosojno tradicionalno arabsko ogrinjalo, bišt, v katerem je najboljši nogometaš minulega svetovnega nogometnega prvenstva Lionel Messi dvignil pokal za končno zmago, poroča španski časnik Marca.

»Prijatelj Messi, čestitam za zmago. Ponujam ti milijon evrov za tvoj bišt,« je zapisal Ahmed Al Barvani na svojem twitter profilu.

Kot je poudaril odvetnik v pogovoru za omanski medij The National, si bišt, ki ga sicer nosijo le kraljeve osebe, dostojanstveniki ali se uporablja ob svečanih priložnostih, zasluži posebno mesto v zgodovini arabskega sveta.

»Razstavil bi ga rad, saj ta bišt predstavlja trenutek ponosa. Pomaga nam lahko obuditi spomin na tisti izjemen trenutek ob dvigu pokala za svetovnega prvaka, ali pa nas opomni, da je z voljo mogoče doseči marsikaj,« je dejal Al Barvani, ki si je finale SP ogledal v živo na štadionu v Katarju.

Argentina je v finalu premagala Francijo po streljanju enajstmetrovk in tretjič postala svetovna prvakinja. Lionel Messi je v svojo zbirko lovorik dodal še zadnjo od velikih, ki mu je manjkala.

Preberite še:

Komentarji: