Mladen Rudonja prevzel športne vajeti NK Olimpija

Predsednik kluba Milan Mandarić je vrnil športnega direktorja.
Fotografija: Po slabih dveh letih je Milan Mandarić vrnil Mladena Rudonjo v Olimpijo, kjer bo opravljal vlogo športnega direktorja. FOTO: NK Olimpija
Odpri galerijo
Po slabih dveh letih je Milan Mandarić vrnil Mladena Rudonjo v Olimpijo, kjer bo opravljal vlogo športnega direktorja. FOTO: NK Olimpija

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je v svoje vrste dobila starega znanca. Funkcijo športnega direktorja v klubu bo spet opravljal nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, so potrdili v ljubljanskem kolektivu.

Rudonja je funkcijo športnega direktorja opravljal že v času trenerja Igorja Bišćana. Takrat si je po poročanju slovenskih medijev Rudonja želel, da Bišćan ostane trener, saj so zeleno-beli pod njegovim vodstvom osvojili naslov prvaka ter tudi pokalno lovoriko.

Toda šef ljubljanskega kluba Milan Mandarić se je takrat odločil zamenjati Hrvata in za trenerja imenovati Ilijo Stolico, Rudonja pa se je poslovil od kluba.

Primorec je sicer z Mandarićem začel sodelovati pri Portsmouthu, nato sta bila sodelavca tudi v Leicestru in Sheffieldu, v Sloveniji pa sta pred leti združila moči v Kopru.

Oseminštiridesetletni nekdanji nogometaš Kopra, Izole, Zagreba, Olimpije, Marsonie, Gorice, Primorja, Sint-Truidenseja, Portsmoutha, Apollon Limassola in Anorthosisa Famaguste, je za slovensko reprezentanco odigral 65 tekem in dosegel en gol. Tega je na veselje slovenskih navijačev zabil Romuniji v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002 in ji zagotovil pot na takrat prvi mundial.

Komentarji: