Mourinho ugnal Ancelottija, Werder ostaja prvoligaš

Tottenham je po avtogolu Michaela Keana premagal Everton, v Španiji spodrsljaj Real Sociedada. V akciji tudi Andraž Šporar.
Fotografija: Tottenham in Everton sta se merila v Londonu, kjer so se zmage veselili gostitelji. FOTO: Richard Heathcote/Afp
Odpri galerijo
Tottenham in Everton sta se merila v Londonu, kjer so se zmage veselili gostitelji. FOTO: Richard Heathcote/Afp

Ponedeljkov večer je prinesel tekme v angleški, španski, nemški in portugalski ligi. Na otoku je bil veliko pozornosti deležen dvoboj med Tottenhamom in Evertonom, ki ju vodita veliki trenerski imeni Jose Mourinho in Carlo Ancelotti.

Zmage se je veselil Portugalec, tekmo je že v 24. minuti odločil Michael Keane, ki je bil krivec za avtogol gostov.



Ekipi sta bili sosedi na lestvici in brez realnih možnosti za evropske vstopnice. Tottenham pa je s tremi točkami skočil na osmo mesto tik za mestnim tekmecem Arsenalom.

Prvak Liverpool je že v nedeljo z 2:0 premagal Aston Villo, Manchester City pa je izgubil na tretjem zaporednem gostovanju.



Nogometaši dokončujejo 34. krog španske lige. V današnji prvi tekmi sta se Levante in Real Sociedad razšla z neodločenim izidom 1:1. S točko je lahko bolj zadovoljen Levante, ki je na varnem 12. mestu sredi lestvice.

Sociedad, ki je sicer povedel v 12. minuti, a takoj nato v 16. prejel izenačujoči gol, pa je zapravil priložnost, da bi se bolj približal moštvom, ki se borijo za Evropo. Zdaj je z 51 točkami ostal na sedmem mestu, za petim Villarrealom zaostaja tri točke.



Na vrhu po tem krogu ni sprememb; madridski Real je obdržal štiri točke prednosti pred Barcelono, potem ko je v nedeljo z 1:0 zmagal na gostovanju v Baskiji proti Athleticu Bilbau. Katalonci so bili prav tako uspešni v gosteh, s 4:1 so premagali Villarreal. Tretji je Atletico Jana Oblaka, ki je v petek premagal Mallorco s 3:0. Jutri ga čaka tekma v Vigu.


 

Werder ostaja prvoligaš


V Nemčiji je bila povratna tekma kvalifikacij za prvo bundesligo med Heidenheimom in Werderjem. Prvo srečanje v Bremnu je pred dnevi minilo brez golov, drugo pa se je končalo z 2:2, kar pomeni, da zeleni ostajajo v družbi najboljših.

Iz nemške lige sta v sezoni 2019/20 izpadla Fortuna Düsseldorf in Paderborn, kot najboljša drugoligaša pa bosta v naslednji sezoni med elito v bundesligi nastopala Arminia Bielefeld in Stuttgart.

Werder bo tudi v prihodnji sezoni med najboljšimi. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Werder bo tudi v prihodnji sezoni med najboljšimi. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters


Na Portugalskem se za naslov borita vodilni Porto in Benfica, ki zaostaja za šest točk. Daleč za njima je Sporting, ki želi zadržati tretje mesto. Danes gostuje pri moštvu Moreirense. V napadu je adut gostov slovenski reprezentant Andraž Šporar.



Andraž Šporar bo znova želel obogatiti strelsko statistiko. FOTO: Reuters
Andraž Šporar bo znova želel obogatiti strelsko statistiko. FOTO: Reuters


Preberite še:

Komentarji: