Mourinho & Co. se požvižgajo na karanteno (VIDEO)

Trener Tottenhama je v parku vadil s tremi nogometaši, posnetek razkriva, da sta dva tekla skupaj.
Fotografija: Dva nogometaša Tottenhama sta tekla skupaj. FOTO: twitter
Odpri galerijo
Dva nogometaša Tottenhama sta tekla skupaj. FOTO: twitter

Medtem ko navijači Tottenhama in Anglije držijo pesti, da bi njihova legenda Jimmy Greaves (80) okreval v bolnišnici, so se pod plazom kritik znašli igralci in trener kluba iz severnega Londona.

Fotografija je pokazala, da je Jose Mourinho v parku Hadley Common vadil s tremi nogometaši, posnetek pa razkriva, da sta dva tekla skupaj. To je v nasprotju z navodili, ki jih je zaradi pandemije koronavirusa sprejela britanska vlada, katere predsednik Boris Johnson je zaradi covida-19 v intenzivni negi.



Mourinho bi lahko dobil uraden opomin policije ali celo kazen, piše The Sun. Tudi na Otoku namreč vlada prepoved približevanja osebam, ki niso v skupnem gospodinjstvu.



Eden od igralcev, s katerimi je vadil Portugalec, naj bi bil zvezdnik Tanguy Ndombele. Med skupnim treningom pa naj bi kamera mimoidočega zasačila Davinsona Sancheza in Ryana Sessegnona. Ob tem je še en član prve ekipe Serge Aurier na instagramu objavil videoposnetek, kako teče skupaj s prijateljem.

Tottenham je zato ponovno pozval svoje zvezdnike, naj upoštevajo preventivne ukrepe in se držijo zase. »Vsi naši igralci so bili opozorjeni, naj upoštevajo razdaljo dveh metrov, kadar trenirajo zunaj. To opozorilo jim bomo posredovali še enkrat,« je sporočil predstavnik za stike z javnostjo.

José Mourinho krši predpise zaradi koronavirusa. FOTO: AFP
José Mourinho krši predpise zaradi koronavirusa. FOTO: AFP


Mourinho je po pisanju Guardiana izjavil, da so med treningom spoštovali razdaljo drug do drugega. Tottenham se je znašel pod udarom kritik tudi zato, ker je njihov predsednik Daniel Levy vsem 550 zaposlenim v klubu znižal plačo za 20 odstotkov, nekaj jih je dal tudi na čakanje.

Spurs so po podatkih agencije Deloitte osmi najbogatejši klub na svetu, Levy je lani zaslužil štiri milijone funtov, milijon več kot leto prej.

V Angliji so sredi marca zaustavili nogomet, premier league ne bo vsaj do maja. Liverpool ima kar 25 točk prednosti pred Manchester Cityjem, Tottenham, pri katerem je Mourinho novembra lani zamenjal Mauricija Pochettina, je šele osmi.

Komentarji: