Mura izbira proti komu bo igrala na vso moč in koliko časa

Prva današnja tekma 32. kola brez večjih tekmovalnih motivov bo v Kidričevem, druga v Murski Soboti je za vse ali nič za Kranjčane. Jutri Maribor in Olimpija.
Fotografija: Prekmurec v celjskem dresu Mitja Lotrič je vnovič blestel in bil glavni režiser prepričljive zmage proti Domžalam. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Prekmurec v celjskem dresu Mitja Lotrič je vnovič blestel in bil glavni režiser prepričljive zmage proti Domžalam. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V dveh tednih je treba spraviti pod streho še pet krogov, s prvim, 32. kolom, bodo v 1. SNL opravili jutri v Sežani in Stožicah, uvodno tekmo pa so v velikem slogu izpeljali Celjani. Prepričljivo, potem ko se je prvi polčas razpletel z 1:1, so premagali Domžalčane (4:1) in se vodilni Olimpiji s tekmo več znova približali le na točko zaostanka. Danes bosta dve tekmi, prva v Kidričevem, druga v Murski Soboti.

Kidričevo: Aluminij – Bravo (sreda, Mihael Antić, 18.00): Kidričani želijo čim bolj spodobno zaključiti sezono, po kateri bodo potegnili črto in se soočili s tem, da so zamudili izjemno priložnost. Evropa se jim je izmuznila zaradi lastnih napak, zdaj igrajo le še za prestiž. Bravo je izgubil prvo tekmo spomladi, a pred trenerjem Dejanom Grabićem in igralci je nov izziv: kako ohraniti visok motivacijski naboj, potem ko ne morejo ne gor ne dol in se je lov za nizom brez poraza končal? Za Grabića je naloga lažja, zagrozi lahko z zaostritvijo selekcije, toda zagnati nove motive igralcem je težje. Te bolj kot trener ohranja značaj. Izkušnja za Grabića je zelo zanimiva, premehki borci se bodo odpisali kar sami.



Murska Sobota: Mura – Triglav (Rade Obrenović, 20.15): Enkrat vijoličen, vedno vijoličen. Kar težko se je izogniti oceni, da je Ante Šimundža v Ljudskem vrtu potegnil zavoro, potem ko so črno-beli brez težav izenačili in zastreljali še eno, dve veliki priložnosti ter Mariborčanom ponudil priložnost za juriš na glavo, ki je prinesel zmago. Toda, pozor: Šimundža je po petih tekmah aktiviral Andrijo Filipovića. Napadalec je (pre)lahkotno izgubil žogo na sredini igrišča, v nadaljevanju je sledila akcija za gol. Filipović je bil osmoljenec tudi v prvem letošnjem dvoboju v Murski Soboti, ko je zastreljal zicer za izenačenje. Mura ima res pokalno lovoriko, toda premalo prvenstvenih točk. Zanimivo bo videti naboj Sobočanov, ko bo v Fazaneriji naslednji četrtek gostovala Olimpija.

Kako se bosta Ante Šimundža in Mura lotila še enega tekmeca, ki potrebuje točke? FOTO: Jure Banfi
Kako se bosta Ante Šimundža in Mura lotila še enega tekmeca, ki potrebuje točke? FOTO: Jure Banfi


Sežana: CB24 Tabor – Maribor (četrtek, Andrej Žnidaršič, 18.00): »Mar koga koljemo?« se je slikovito vprašal športni direktor Tabora Davor Škerjanc zaradi sodniškega kartoniranja Sežancev. Res jim sodniki kartone delijo kot bombončke, ampak zaradi drugačnega razloga, kot meni Škerjanc. Sežanci pod taktirko Maura Camoranesija igrajo drugačen nogomet, bolj evropskega kot vsi drugi v ligi. Bolj moškega in bojevniškega, bolj italijanskega, tega pa sodniki praviloma ne razumejo. Škoda, raznolikost v igralnih slogih je lahko le kakovost več za slovenski klubski nogomet, enako bi veljalo za sodnike. Ko bodo razumeli, kaj prinaša raznolikost, bodo boljši. Rezultati Tabora ali še bolj njegove tekme napovedujejo še eno mariborsko hojo po robu. Pa čeprav Sežanci spet ne bodo mogli sestaviti najboljše enajsterice.

Ljubljana: Olimpija – Rudar (Slavko Vinčić, 20.30): Rudar je eden od krivcev, da Olimpija ne bo osvojila dvojne krone. Če bi se ji po kakšnem čudežu izmuznila še naslov državnega prvaka, bi bili prav Velenjčani med tistimi, ki so ji vzeli pomembne točke. Dve prav konec februarja. Preigravanje v slogu, kaj bi bilo, če bi, je daleč od realnosti. Spet razigrani zeleno-beli stroj se je sposoben približati sedmici iz Kranja ali jo celo preseči. Ne bo pa se trudil za strelski rekord, ker ga zanimajo le tri točke.
Prezgodaj preminuli (2015) Zoran Ubavić ima še vedno strelski rekord. V prvi sezoni 1. SNL je za Olimpijo zabil 29. golov. FOTO: Arsen Perić
Prezgodaj preminuli (2015) Zoran Ubavić ima še vedno strelski rekord. V prvi sezoni 1. SNL je za Olimpijo zabil 29. golov. FOTO: Arsen Perić



Preberite še:

Komentarji: