Aluminij namučil Olimpijo ob Hadžićevi drugi trenerski vrnitvi

V 27. kolu 1. SNL so nogometaši Mure že v uvodnih minutah odpravili Celjane.
Fotografija: Rok Kronaveter je prispeval enega od dveh golov za Olimpijo. FOTO: Roman ŠŠipić/delo
Odpri galerijo
Rok Kronaveter je prispeval enega od dveh golov za Olimpijo. FOTO: Roman ŠŠipić/delo

Nogometaši Olimpije so se v 27. kolu 1. SNL namučili proti Aluminiju. Ob drugi vrnitvi Safeta Hadžića na trenerski stolček pri ljubljanskem moštvu je Olimpija na koncu vendarle vknjižila zmago z rezultatom 2:0. V Stožicah sta zadela Mario Jurčević in Rok Kronaveter.

Nogometaši Mure so v gosteh premagali Celje z 2:0 (2:0). Celje je dvakrat v sezoni že premagalo Muro, obakrat z 1:0, tretja zmaga v medsebojnih tekmah pa bi mu pomenila veliko v boju za uvrstitev v kvalifikacije za Evropo, za katero se bori tudi Mura. A že hitro je postalo jasno, da bo imela tokratna tekma drugačen razplet kot prvi dve. Prekmurci so namreč že v uvodnih minutah postavili temelje za popoln izkupiček, saj so že po štirih minutah vodili z 2:0. S tem so povsem šokirali tekmece, ki so potrebovali nekaj časa, da so prišli k sebi. Ko so strnili svoje vrste, so sicer poskušali z napadi, a gostje niso imeli prav veliko težav, da so ohranili prednost.


 

Avtogol Gabra Dobrovoljca odločil derbi


Maribor je tudi v derbiju 27. kola opravil z Domžalami s pragmatično predstavo. Po slabem prvem polčasu, v katerem so bili domžalski nogomateši vidno podjetnejši in bolj napadalni, je v drugem dvignil ritem igre in dobil nagrado v zadnjih trenutkih dvoboja. Marcos Tavares je poslal predložek, nesrečni domžalski branilec Gaber Dobrovoljc pa je žogo preusmeril v lastno mrežo.

»V prvem polčasu nismo opravili veliko. Namenoma sem se odločil za zvezno vrsto s postavnimi igralci in normalno je, da je potem nekaj zmanjkalo v igri. Ubranili smo se, potem pa smo z menjavami umirili tekmeca. Tudi srečo moraš imeti, da na koncu zmagaš,« je med drugim o tekmi povedal domači trener Darko Milanič.

»Ujezil me je prvi polčas. Pripravili smo si priložnosti in imeli premoč. Realizacija ni bila na želeni ravni. Kljub vsemu sem zadovoljen. Smo blizu. Maribor je moral dati vse od sebe,« pa je dodal gostujoči trener Simon Rožman.


 

Rudar za razred boljši


Nogometna pot od sobote do sobote se je za kranjski Triglav razpletla s tretjim porazom, razliko v golih 2:10 in zdrsom na lestvici. Če sta bila Maribor (1:2) in Domžale (1:6) premočna tekmeca ter pričakovana zmagovalca, je bil neposredni tekmec za obstanek Rudar v današnjem uvodnem dvoboju 27. kola presenetljivo za razred boljši. Zmagal je s 4:0 (2:0), lahko pa bi še bolj napolnil mrežo Kranjčanov, če ne bi upočasnil ritma po izključitvi domačega branilca Kristjana Arha Česna (drugi rumeni karton) v 68. minuti.

Rudar je v tej sezoni dobil vse tri tekme proti Triglavu in ga prehitel na lestvici. Vse neznanke o zmagovalcu je razblinil že v prvem polčasu, v katerem je oba gola dosegel Žiga Škoflek. Prvega po samostojni akciji, drugega pa po lepi dvojni podaji Leona Črnčiča in asistenta Milana Tučića. Slednji, najboljši Rudarjev strelec v sezoni, je v drugem polčasu povišal prednost po spretni reakciji, v kateri je tako rekoč z noge kranjskega branilca Žana Kumerja potisnil žogo mimo nemočnega domačega vratarja Jalna Arka. Avtogol Kumerja je bil le še pika na i klavrnega popoldneva za Triglav.



NEDELJA

Gorica – Krško (19)

Vrstni red: Maribor 63, Olimpija 51, Domžale 40,  Mura 39, Aluminij in Celje po 37, Rudar 29, Triglav 28, Gorica 26, Krško 17.
 

Komentarji: