Olimpija se je znesla nad Rudarjem

Ljubljančani so izenačili najvišjo zmago v tej sezoni prvoligaškega nogometnega tekmovanja (6:0).
Fotografija: Ante Vukušić se je z dvema goloma še utrdil na čelu lestvice strelcev. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Ante Vukušić se je z dvema goloma še utrdil na čelu lestvice strelcev. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Nogometaši Olimpije so v 14. kolu prvoligaškega tekmovanja izenačili najvišjo zmago v dosedanjem delu sezone, pred skoraj praznimi tribunami Stožic so se s 6:0 znesli nad zadnjeuvrščenim Rudarjem, ki še naprej neuspešno lovi krstno zmago. Tokrat so bili vsi dvomi o zmagovalcu razblinjeni že po dobre pol ure igre, ko so razigrani zmaji – kaznovani trener Safet Hadžić jih je spremljal s tribun – vodili že s 4:0.

Eric Boakye je povišal na 4:0. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Eric Boakye je povišal na 4:0. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Razmerje strelov 23:1


Vsa statistika je bila krepko na strani gostiteljev, ki tekmecu niso dovolili dihati in so držali visok ritem od začetka do konca. Tako je bilo razmerje strelov kar 23:1, strelov v okvir vrat 10:0, kotov 5:1 in napadov 149:98. Olimpija je z deveto zmago v sezoni poskrbela, da bo tudi po 14. kolu na čelu prvenstvene razpredelnice, Velenjčani so petim neodločenim izidom dodali že deveti poraz, najhujšega v sezoni.

Stefan Savić je osmešil Rudarjevo obrambo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Stefan Savić je osmešil Rudarjevo obrambo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Dva gola in podaja Vukušića


Rudarjeva mreža se je hitro zatresla, že v četrti minuti je bil uspešen novinec v zelenem dresu Bojan Knežević, ki je izkoristil podajo Anteja Vukušića. Ta je nato potreboval le deset minut, da se je dvakrat vpisal med strelce in se še utrdil na čelu lestvice najučinkovitejšim igralcev v ligi, zdaj je že pri enajstih golih. Izid prvega polčasa (4:0) je postavil Eric Boakye, ki je uspešno sprožil z roba kazenskega prostora in zadel prvič doslej v majici Olimpije.


Mojstrovini Savića in Čekičija


Le v začetku drugega polčasa so Velenjčani pokazali nekaj več volje do igre in malce omilili Olimpijin pritisk, niso pa znali omiliti tudi rezultatskega zaostanka. Nasprotno, Ljubljančani so do konca še dvakrat zadeli z dvema individualnima mojstrovinama. Najprej se je Stefan Savić poigral z nasprotnikovo obrambo in ukanil še čuvaja mreže Tomaža Stopajnika, ki je tik pred koncem obstal kot vkopan ob odličnem prostem strelu Endrija Čekičija.


Mura do točke v sodnikovem dodatku


Vse do sodnikovega dodatka dvoboja 14. kola slovenskega prvoligaškega tekmovanja je dišalo po tem, da se bodo zmage, četrte v sezoni, veselili nogometaši Triglava. Vendar pa je Mura na končnih 2:2 izenačila v 91. minuti po zaslugi najstrožje kazni, ki jo je uspešno izvedel Amadej Maroša. S tem so se varovanci Anteja Šimundža s 25 točkami na prvenstveni razpredelnici izenačili z Mariborom in Aluminijem, ki pa utegneta biti že jutri spet spredaj.

Safet Hadžić je zmago pospremil s tribun. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Safet Hadžić je zmago pospremil s tribun. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Treslo se je že v 7. minuti


Kranjčani so hitro zadeli, že v sedmi minuti je domačo mrežo od blizu zatresel Luka Majcen, ki se je med strelce vpisal že sedmič v sezoni. Gostitelji so zadeli tik pred odhodom na odmor, a je ob golu Fejsala Mulića stranski sodnik dvignil zastavico v znak prepovedanega položaja. Je pa isti igralec vendarle izenačil v 75. minuti, ko je unovčil lepo podajo Žana Karničnika in brez slehernih težav zatresel nebranjeno mrežo.


Sedmič zapored neporaženi


Kranjski odgovor je bil takojšen, pet minut pozneje je namreč učinkoviti David Tijanić, ki je zadel petič v sezoni, žogo spravil v mrežo med nogama Matka Obradovića. Prvi Murin domač poraz v sezoni pa je preprečil Maroša z realizirano enajstmetrovko, ki jo je zakrivil vratar Jalen Arko z nepravilnim zaustavljanjem rezervista Andrije Bubnjarja. Sobočani so tako ostali neporaženi že sedmič zapored, niso pa vpisali pete zaporedne zmage pred domačim avditorijem.


Domžale napadale, Celje zadevalo


Nogometaši Celja so še četrtič zapored ostali neporaženi, potem ko so z 2:1 spravili na kolena Domžale, ki so vpisale tretji poraz v zadnjih štirih tekmah. Nista jim pomagali niti večja napadalna agilnost niti vodstvo v 21. minuti, ko se je med strelce vpisal Slobodan Vuk. Le četrt ure pozneje je z bele točke, ki jo je zakrivil novinec v domžalski obrambi Nikola Vujadinović, izenačil Mitja Lotrič, ki je bil že tretjič v sezoni uspešen iz najstrožje kazni. Mož odločitve je bil v 72. minuti Luka Kerin, ki je odbitek po vratnici Daria Vizingerja pospravil v mrežo.

Komentarji: