Na igrišču sta se spopadla z besedami, zunaj njega s pestmi

Tretji polčas nogometne ligaške tekme med Triglavom in Bravom je bil vroč. Za Kranjčane zgodba zaključena, za Ljubljančane še ne.
Fotografija: Srboriteža Alen Krcić in Luka Majcen sta se že na igrišča spopadla s pogledi. FOTO: Sportida.com
Odpri galerijo
Srboriteža Alen Krcić in Luka Majcen sta se že na igrišča spopadla s pogledi. FOTO: Sportida.com

Tretji polčas ligaškega nogometnega dvoboja med Triglavom in Bravom je bil vroč. Bližnjega srečanja med najboljšim strelcem Triglava Luko Majcnom in otrokom kranjskega kluba Alenom Krcićem, ki je zdaj član ljubljanskega, nihče ni zanikal. Igralca sta medsebojno izzivanje na igrišče »oplemenitila« s tršimi prijemi po tekmi. Na igrišču je krajšo potegnil Bravo.

Naj povzamemo eno od različic incidenta. Po tekmi je Krcić, ki so ga ob polčasu zamenjali, na stranskem vhodu počakal na Majcna, ki je Krcića povlekel v sobo za masažo. Slišati je bil hrup. Masažna klop je bila zlomljena. Njunega bližnjega srečanja ni videl nihče. Po posredovanju varnostne službe in prerivanju večjega števila ljudi v hodniku so se stvari umirile. Posledice so bile vidne. Krcić je bil okrvavljen okoli ust, fizioterapevtka mu je povila tudi prste. Majcen jo je odnesel brez prask. Prišli so tudi policisti. Ni znano, ali bo ovadila srboriteža.

Na klubski spletni strani je izjavo podal Majcen. »Ne podpiram nasilja in se zavedam, da ni bilo najbolj prav, kar sem storil. Zavedam se, da bi lahko to hitro prineslo tudi posledice. A treba je vedeti, da smo v službi, kjer hitro in pogosto pride do vroče krvi. Moti me, da lahko posamezniki blatijo in žalijo na osebni ravni brez posledic,« je povedal Majcen, predsednik kluba Beno Fekonja pa je dodal: »Uprava razume tekmovalni naboj in da je bila ta tekma nekaj posebnega za našega nekdanjega igralca Krcića. Težko pa razumemo takšen odnos do kluba, ki mu je dal vse in mu omogočil igranje med prvoligaši. Triglav ima absolutno ničelno toleranco do nasilja! Prišlo je do bližnjega srečanja dveh igralcev, a smo ponosni na našega kapetana, ki je presodil, da ne sme prestopiti meje. S tem je za nas ta zgodba zaključena.«
 

Bitka že v Sp. Šiški


Izjava za javnost NK Bravo nakazuje, da je šlo za telesni napad. »NK Bravo se zavzema za ferplej tako na igrišču kot zunaj njega in ostro obsoja vsako nasilje v kakršnikoli obliki. Najsibo nad igralci, obiskovalci tekem, strokovnimi sodelavci, sodniki ali kom drugim. Nasilje ne sodi v naša življenja niti v šport! Zato najstrožje obsojamo fizični napad na našega igralca, ki ga je izvedel tekmec neposredno po dvoboju 17. kola PLTS.«

Povečane strasti med kluboma sta povezana z bojem za obstanek. V zadnjih tekmah ga izgubljajo pri najmlajšem klubu, Bravu, ki je po menjavi trenerja pri Triglavu (Vlado Šmit namesto Dejana Dončića) izgubil prednost. Najvišjo je imel Bravo prav po ljubljanskem dvoboju in sicer pet točk, 11:6. Od takrat so Ljubljančani osvojili le še dve točki, Kranjčani pa enajst. O menjavi trenerja Dejana Grabića pri Bravu ne razmišljajo, je zatrdil častni predsednik kluba in njegov ustanovitelj Darko Klarič.

Ogenj med moštvoma se je sicer zanetil v prvi tekmi v Sp. Šiški, na kateri so krajšo potegnili Gorenjci. Ob porazu z 0:1 so dvoboj končali s tremi igralci manj, neposredni rdeči karton je prejel Ožbej Kuhar, Kristjan Arh Česen in Marko Gajić pa sta dobila po dva rumena. Pri gostiteljih je bil zaradi udarca s čevljem izključen Mitja Križan. V kranjski bitki sta bil zaradi drugih rumenih kartonov izključena Kranjčan Milan Milanović in Ljubljančan David Brekalo. Slabi sodnik Bojan Tkalčič je pokazal kar 10 rumenih kartonov. V dveh tekmah je bilo skupno kar 16 rumenih in šest rdečih.

Zadnjo besedo bo imel disciplinski sodnik pri Nogometni zvezi Slovenija Boštjan Jeglič.

Komentarji: