Olimpija z igralcem manj odbila napade Maribora, Hadžić zadovoljen s točko

Štajerci ohranili zaostanek petih točk za Ljubljančani, pred večnima rivaloma zdaj evropski izziv.
Fotografija: V Ljudskem vrtu pričakujejo vnovičen nogometni spektakel. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
V Ljudskem vrtu pričakujejo vnovičen nogometni spektakel. FOTO: Tadej Regent

Mariborski Ljudski vrt je gosti prvi večni nogometni derbi nove sezone Prve lige Telekom. V Ljudskem vrtu se je razpletlo brez zmagovalca (0:0), Štajerci tako ostajajo pri novembru 2017 kot mesecu zadnje zmaga nad Olimpijo v Ljudskem vrtu.

Maribor : Olimpija 0:0
Maribor (4-2-3-1): Pirić; Viler, Ivković, Rajčević, Milec; Vrhovec, Pihler (od 86. Mulahusejnović); Vancaš Požeg (od 71. Kramarić), Kotnik (od 61. Tavares), Hotić; Mešanović;
Olimpija (4-2-3-1): Vidmar; Maksimenko, Bagnack, Samardžić, Boakye; Putinčanin, Tomić; Menalo (od 92. Valenčič), Suljić, Savić (od 27. Jurčević); Vukušić.

Darko Milanič, trener Maribora, za Planet TV: »Pripravljali smo se na eno strategijo, nato smo jo morali spremeniti. Priigrali smo si dovolj priložnosti, toda ni nam uspelo zabiti gola. Videlo se je, da je za nami zahteven ritem in da smo igrali proti dobremu tekmecu.«

Safet Hadžić, trener Olimpije, za Planet TV: »Hitro smo izgubili igralca, toda vedel sem, da imamo odlično ekipo, ki jo krasi dober značaj. Vzdržali smo nalete Maribora, v dinamični tekmo smo si zasluženo priigrali točko, s katero smo zelo zadovoljni.«


95: minuta: še zadnje dejanje v Ljudskem vrtu. Neuspešno obleganje ljubljanskih vrat.

90. minuta: Še štiri minute sodnikovega dodatka. Tekma je dobila pospešek tudi na tribunah Ljudskega vrta.

80. minuta: Tekma se je močno razživela, v zadnjih minutah smo videli več (pol)priložnosti za gol na obeh polovicah igrišča.

61. minuta: Po uri igre v Ljudskem vrtu še vedno niso videli gola. Odzval se je tudi mariborski trener Darko Milanič. V igro je poslal Marcosa Tavaresa, igrišče je zapustil Andrej Kotnik.

55. minuta: Prvih deset minut drugega polčasa ni prineslo spremembe, še vedno je 0:0. Olimpija želi ohraniti celo kožo, Maribor pa znižati zaostanek na lestvici za Ljubljančani, ki je pred tekmo znašal že pet točk.

Prvi polčas se je razpletel brez golov. V prvem delu igre so bili boljši Ljubljančani, v nadaljevanju Mariborčani, ki so izkoristili prednost igralca več po morda prehitri izključitvi Maksimenka. Olimpija se je v zadnjih petnajstih minutah uspešno organizirano branila, Maribor nemočno in bolj ali manj nenevarno napadal. Zeleno-beli so imeli v prvem polčasu tudi večjo posest žoge v svojih nogah (47:53 v %).

45. minuta: Še eno priložnost za Štajerce je zapravil Martin Milec po lepem prodoru Dina Hotića.

30. minuta: Lepo priložnost za Maribor je zapravil Aleks Pihler.

27. minuta: Gostujoči trener Safet Hadžić se je odzval na izključitev Latvijca. V igro je poslal bočnega branilca Maria Jurčevića, iz nje pa potegnil Stefana Savića.

15. minuta: Vitalijs Maksimenko je v eni od akcij zamudil pri posredovanju in z ostrim prekrškom ustavil nalet Jasmina Mešanovića. Matej Jug mu je pokazal neposredni rdeči karton. Menalo je prejel rumenega zaradi ugovarjanja.

8. minuta: Prva velika priložnost za Olimpijo, Luka Menalo je meril mimo leve vratnice.

V domačem prvenstvu imajo boljše izhodišče Ljubljančani, ki imajo po dveh kolih dve zmagi in so na vrhu lestvice, na drugi strani so vijolični po porazu s Triglavom in remiju z Rudarjem s točko pri dnu lestvice. Glede na prikazano doslej bo Mariboru močno manjkal kaznovani Rok Kronaveter, manjkal bo tudi napadalec Luka Zahović. Bomo videli, koga bosta predstavila navijačem trenerja Darko Milanič in Safet Hadžić.

Zadnji derbi, četudi v pokalu, je konec maja zaznamoval tudi ljubljanski napadalec Stefan Savić. FOTO: Tadej Regent
Zadnji derbi, četudi v pokalu, je konec maja zaznamoval tudi ljubljanski napadalec Stefan Savić. FOTO: Tadej Regent


Statistika v zadnjem obdobju derbijev je na strani Ljubljančanov, ki so neporaženi na petih od zadnjih šestih prvenstvenih obračunov. Maribor je doma na ligaškem derbiju zmagal nazadnje 17. novembra 2017, Olimpijo pa je v ligi nazadnje ugnal 19. avgusta 2018, ko je v Stožicah slavil s 3:0. Olimpija pa je nazadnje v ligi v gosteh zmagala 11. maja letos s 3:0, dodaten plus v korist zeleno-belih pa je tudi zmaga v pokalnem finalu v Celju konec maja z 2:1. Glavni sodnik bo Matej Jug.

Preberite še:

Komentarji: