Naivna Mura samo s točko iz Stožic, zmaji vsaj začasno na vrhu

V derbiju 7. kroga DP remi Olimpije in Mure v Ljubljani. Tekma med Domžalami in Aluminijem je zaradi premočnega dežja preložena na ponedeljek ob 18. uri.
Fotografija: Navijače Mure so spet pripravili izjemno ozračje v Stožicah. Foto Mavric Pivk
Odpri galerijo
Navijače Mure so spet pripravili izjemno ozračje v Stožicah. Foto Mavric Pivk

Ljubljana – V derbiju 7. kroga državnega prvenstva sta se udarili drugo- in tretjeuvrščena ekipa. Po skromnejšem prvem polčasu smo spremljali zelo zanimivo nadaljevanje, ko so si gostje iz Murske Sobote sami zakuhali izgubo dveh točk. Po vodstvu so namreč naivno prejeli zadetek, v 77. minuti pa so ostali še brez izključenega Luke Šušnjare. Vseeno jih je armada navijačev na južni tribuni Stožic za prigarano točko nagradila z gromkim aplavzom.

Medtem ko v prvi postavi zasedbe iz Murske Sobote ni bilo presenečenj, je pri Olimpiji tekmo začel tudi branilec Macky Bagnack, ki je sicer bil po napovedih v dneh pred tekmo že prečrtan zaradi domnevnega odhoda v tujino. Očitno je prestop padel v vodo.

Mokro igrišče v Stožicah je omogočilo hitro igro, a tudi bilo razlog za pogoste napake pri oddaji in sprejemu žoge. V prvem polčasu je Olimpija nanizala več obetavnih napadalnih akcij, a ni bilo konkretne zadnje podaje oziroma zaključnega strela. Najaktivnejša in hkrati najnevarnejša sta bila Luka Menalo in Endri Čekiči.

Na drugi strani so Prekmurci, ki so imeli fantastično podporo s tribun, kjer je bilo kakšnih 1500 njihovih privržencev, redkeje prihajali v bližino vrat Nejca Vidmarja. Luka Šušnjara je zatresel mrežo z zunanje strani, Tomi Horvat se je tik pred odmorom izkazal z lepim projektilom z 20 metrov, a je Vidmar žogo odbil v kot.

Muraši so pobudo iz zaključka prvega polčasa prenesli v nadaljevanje. Kombinatorno igro so kronali v 53. minuti, ko je Luka Šušnjara po levi strani pobegnil Janu Andrejašiću in Miralu Samardžiću, potem pa z natančnim strelom poslal žogo v ljubljansko mrežo za vodstvo z 1:0. Le štiri minute pozneje je na drugi strani z natančnim strelom zapretil Marko Putinčanin, čuvaj Murine mreže Matko Obradović pa je s skrajnimi napori in lepo parado žogo odbil v kot.

Kmalu je sledil konkretnejši odgovor Olimpije. Črno-beli so se lahkomiselno zaigrali v svojem kazenskem prostoru, Čekiči je prišel do žoge, jo takoj oddal do Tomislava Tomića, ki mu iz bližine ni bilo težko izenačiti na 1:1. Zeleno-beli so prevzeli pobudo, napadli vodstvo, medtem pa jim je delo olajšal Šušnjara, ki je zaradi udarjanja žoge ob prekinitvi igre prejel drugi rumeni karton in moral pod prho že v 77. minuti.

V 83. minuti je imel rezervist Rok Kidrič na nogi žogo za vodstvo Olimpije, a je bil po odbitku Obradovića presenečen in preveč nespreten, da bi iz bližine žogo potisnil čez golovo črto. Srčni, tekaško zelo dobri in taktično odlično postavljeni muraši so do konca tekme zdržali pod neprepričljivim pritiskom zmajev in v glavnem mestu osvojili veliko točko. Olimpiji v tolažbo ostaja položaj na vrhu lestvice vsaj do ponedeljka zvečer, ko bo Aluminij gostoval v Domžalah


Nedeljski pari 7. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Triglav - Celje (16), Rudar - Tabor (18), Maribor - Bravo (20.10). V ponedeljek ob 18. uri Domžale - Aluminij (preloženo zaradi močnega deževja).

Olimpija : Mura 1:1

Športni park Stožice, 4000 gledalcev, sodnik Perić.

Strelci: 0:1 - Šušnjara (53.), 1:1 - Tomić (66.)

Olimpija: Vidmar, Bagnack, Samardžić, Jurčevič, Andrejašič, Tomić, Putinčanin, Savić (od 73. Kidrič) , Menalo, Čekiči, Vukušić.

Mura: Obradović, Kous, Maruško, Karamarko, Šturm, Kozar, Šporn (od 75. Kouter) , Šušnjara, Horvat (od 79. Karničnik), Bobičanec, Maroša (od 84. Mulić).

Rumeni kartoni: Andrejašič, Putinčanin; Kous, Šušnjara.

Rdeči karton: Šušnjara (77).

1. Olimpija 7 4 2 1 14:6 14
2. Aluminij 6 4 2 0 7:2 14
3. Mura 6 3 3 0 13:8 12
4. Celje 6 2 3 1 11:9 9
5. Tabor 6 3 0 3 7:8 9
6. Maribor 6 1 3 2 8:8 6
7. Triglav 6 2 0 4 9:14 6
8. Bravo 6 1 2 3 6:9 5
9. Rudar 6 0 3 3 6:12 3
10. Domžale 5 0 2 3 8:13 2

Preberite še:

Komentarji: